Go Back
סמבוסק גבינה

מתכון סמבוסק גבינה נדיר

רך ודקיק מבצק פריך וחלומי
ציון 4 על ידי 2 דירוגים
באדיבות: ערן ונעמה שמעוני

המצרכים

לבצק:

  • 1 קילו קמח מנופה
  • 1 כף שמרים יבשים
  • 1 כוס שמן
  • 4 כפות סוכר
  • 2 כוסות מים
  • 1 כפית מלח

מילוי:

  • כל הסוגים של הגבינות הטוב – בולגרית (צפתית, קוטג', צהובה מגורדת, סקי, לערבב הכל ולשים בשפע)

אופן ההכנה

  • מרכזים את כל החומרים חוץ מהמים.
  • מוסיפים את המים בעדינות, אם יבש מד יש להוסיף בהדרגה עוד מים פושרים עד שמקבלים בצק נעים לא יבש ולא דביק.
  • שמים להתפחה עד שהבצק מכפיל את הנפח שלו.
  • לאחר התפחה, משטחים כל חתיכה עם מערוך, ומכניסים מילוי.
  • סוגרים, ועם חצי מהצורה של כוס גדולה יוצרים צורת חצי ירח.
  • מתפיחים תפיחה שניה אחרי המילוי של הגבינות ונותנים לו עוד קצת נפח.
  • מורחים ביצה מעל, מפזרים שומשום.
  • מכניסים לאפייה רגילה בתנור שחומם ל-200 מעלות עד השחמה
נסית את המתכון ואהבת אותו? כתבו לנו חוות דעת עליו בתגובות למטה ואל תשכחו לדרג אותו! נשמח אם תשתפו אותו עם החברים ובני המשפחה.