Go Back
+ servings
חצ'פורי גבינות לשבועות

חצ'פורי גבינות לשבועות

טעם נדיר ומעלף המתקבל מבצק פריך וחלומי בצורת סירות קטנות!
ציון 4.46 על ידי 11 דירוגים
כמות 30 יחידות
באדיבות: רלי רחל ואזנה

ציוד

מידה: כוס חד פעמית לשתייה קרה

המצרכים

לבצק:

  • 1 קילו קמח
  • 1 כף מלח
  • 1 כפית סוכר
  • ¼ כוס שמן
  • ½1 כפות שמרים
  • ½2 כוסות מים פושרים

למילוי גבינות: (אפשר גם להחליף בכל גבינה אחרת שתרצו)

  • קוטג' (לפי הטעם)
  • בולגרית (לפי הטעם)
  • צפתית (לפי הטעם)
  • גבינה צהובה מגוררת (לפי הטעם)
  • שום (לפי הטעם)
  • שמיר (קצת)
  • פטרוזיליה (לפי הטעם)

אופן ההכנה

  • מערבבים את כל המרכיבים יחד עד לקבלת בצק, ונותנים לו מנוחה של שעה וחצי בערך.
  • מכינים את המלית על ידי ערבוב כל החומרים יחד. אפשר למלא גם בכל סוג של גבינות שיש בבית.
  • להכנה בצורת סירה כמו בתמונה, מחלקים ל-30 כדורים בערך, ומגלגלים בקצה וגם בקצה השני כמו רולדה ואז סוגרים קצוות שלא יפתח.
  • ממלאים את החצ'פורי, וסוגרים את הקצוות ממש ממש טוב.
  • מורחים ביצה ושומשום, ומכניסים לאפייה בטורבו בתנור שחומם מראש על 170 מעלות עד להזהבה
נסית את המתכון ואהבת אותו? כתבו לנו חוות דעת עליו בתגובות למטה ואל תשכחו לדרג אותו! נשמח אם תשתפו אותו עם החברים ובני המשפחה.