Go Back
חיתוכיות עוגת גבינה ברולה

חיתוכיות עוגת גבינה ברולה

מרקם מעלף עם טעם חלומי
ציון 4.50 על ידי 10 דירוגים
באדיבות: עינת בוימן

ציוד

פורמה מרובעת 20 על 20 ס״מ

המצרכים

  • פורמה מרובעת 20 על 20 ס״מ

לתחתית:

  • 180 גרם ביסקוויט גטניו טחון דק (16 יחידות)
  • 100 גרם חמאה מומסת

למלית גבינה:

  • 450 גרם גבינת שמנת 30 אחוז שומן בטמפ׳ החדר (2 קופסאות של נפוליאון)
  • 200 גרם סוכר (1 כוס)
  • 2 ביצים L
  • 1 חלמון L
  • 60 מ״ל שמנת מתוקה (1/4 כוס)
  • 1 כפית מחית וניל איכותית
  • קורט מלח

אופן ההכנה

  • נאחד בין הביסקוויט הטחון לחמאה המומסת ונשטח בתבנית, נאפה כ-10 דקות על 180 מעלות ואז נוציא ונקרר.
  • נוריד את חום התנור ל-150 מעלות.
  • בקערה עם לקקן נטרוף את גבינת השמנת עד שנהיית רכה, ואז נוסיף סוכר ונטרוף עד למסה אחידה. ניתן גם בקערת מיקסר עם וו גיטרה אך חשוב לעצור את המיקסר ולגרד את הדפנות.
  • נוסיף את הביצים והחלמון ושוב נטרוף היטב, נוסיף את הוניל, שמנת מתוקה, ומלח ונערבב היטב.
  • לאחר שהתחתית התקררה, נמזוג את מלית הגבינה ונכניס לאפייה למשך 30-40 דקות. המרכז צריך להיות רוטט.
  • נצנן את העוגה לפחות 5 שעות במקרר, עדיף ללילה.
  • נחתוך לקוביות ונפזר סוכר מעט חום על כל קובייה, ונשרוף עם ברנר. מומלץ לשרוף ממש לפני שאוכלים

הערות וטיפים

סרטון אופן הכנה:
נסית את המתכון ואהבת אותו? כתבו לנו חוות דעת עליו בתגובות למטה ואל תשכחו לדרג אותו! נשמח אם תשתפו אותו עם החברים ובני המשפחה.