Go Back
פסטה קנלוני

פסטה קנלוני במילוי גבינה

עם רוטב רוזה מפנק במיוחד
ציון 4.43 על ידי 7 דירוגים
באדיבות: לינדה לגנואר

ציוד

כוס 200 מ"ל

המצרכים

  • 13 צינורות קנלוני

למלית גבינות:

  • 1 ½ מיכלי קוטג'
  • 1 ½ כוסות מוצרלה מגוררת
  • מלח ופלפל לפי הטעם
  • 1 ביצה טרופה

לרוטב רוזה:

  • 1 רסק עגבניות
  • 1 כפית שום כתוש
  • 1 כף חמאה
  • 1 כפית מלח
  • ¼ כפית פלפל שחור
  • 1 כפית פפריקה מתוקה
  • 1 כפית פפריקה חריפה
  • 1 כפית סוכר
  • ½ כפית כמון
  • ½ כפית כרכום
  • ½ כוס מים רותחים (100 מ"ל)
  • 1 מיכל שמנת מתוקה (250 מ"ל)
  • חופן מוצרלה מגוררת לפיזור מע

אופן ההכנה

  • מחממים תנור מראש על 190 מעלות.
  • נתחיל עם הרוטב - נשים בסיר את הרסק, שום, תבלינים וחמאה, ונערבב על להבה בינונית עד שהחמאה נמסה, לאחר מכן נוסיף את המים הרותחים ונביא לרתיחה.
  • לבסוף נוסיף שמנת ונבשל תוך כדי ערבוב עד שהכל רותח ומבעבע ואז נכבה להבה.
  • להכנת המלית - נערבב את כל חומרי המלית ונעביר לשקית זילוף. נעשה בקצה חור בינוני ונזלף מלית לתוך הקנלוני, אפשר לוותר על השקית ובסבלנות למלא בעזרת כפית.
  • ממלאים משני הצדדים עד שהקנלוני מלא לחלוטין
  • מניחים בשכבה אחת בתבנית לא גדולה, ולצקת מעל הכל את הרוטב.
  • מפזרים עוד מוצרלה, ומכסים בנייר כסף ומכניסים לאפייה למשך 35 דקות. לאחר מכן מורידים את הנייר כסף ואז אופים לעוד 10-15 דקות עד שהגבינה מזהיבה.
נסית את המתכון ואהבת אותו? כתבו לנו חוות דעת עליו בתגובות למטה ואל תשכחו לדרג אותו! נשמח אם תשתפו אותו עם החברים ובני המשפחה.