Go Back
+ servings
לחם שום וגבינה

לחם שום וגבינה

מבצק רך וחלומי ומלא בטעם
ציון 5 על ידי דירוג אחד
כמות 3 רולדות
באדיבות: לינדה לגנואר

ציוד

כוס 200 מ"ל

המצרכים

לבצק:

  • 3 כוסות קמח תופח או קמח רגיל ושקית אבקת אפייה
  • 200 גרם חמאה רכה
  • 1 מיכל שמנת חמוצה
  • 2 שיני שום כתוש או 2 כפיות שטוחות שום כתוש (מהקפוא)
  • ¼ כוס פרמזן מגורד
  • ½ כפית מלח

למלית:

  • 250 גרם גבינה לבנה
  • 100 גרם קשקבל מגורד
  • 100 גרם מוצרלה מגורדת
  • 1 ביצה
  • 3 כפות קמח
  • 1 כף חרדל
  • 1 כפית פפריקה מתוקה
  • מעט פלפל שחור

אופן ההכנה

  • להכנת הבצק - מערבבים ונותנים לישה לכל החומרים יחד לבצק אחיד, הבצק רך ומעט דביק, לא צריך להוסיף קמח, מכסים את הקערה בניילון ומכניסים למקרר לשעה, כך יותר קל לעבוד עם הבצק.
  • בינתיים מכינים את המלית - מערבבים יחד את חומרי המלית ושומרים בצד או במקרר - אם מזג האוויר חם.
  • מוציאים את הבצק למשטח מקומח, מצפים מעט את הבצק בקמח שיהיה קל לעבוד איתו ומחלקים לשלושה חלקים שווים, מקמחים שוב את השיש ומרדדים חלק אחד של הבצק לעלה דק בצורת מלבן.
  • מורחים שליש מכמות המלית על כל המלבן ומגלגלים לרולדה. מכינים כך את שאר הרולדות (3 במספר)
  • מניחים את הרולדות על מגש מרופד בנייר אפייה ומכניסים למקפיא לחצי שעה, בינתיים מחממים את התנור ל-180 מעלות.
  • כעבור חצי שעה, נפרוס את הרולדות לפרוסות בעובי סנטימטר בערך, נניח בתבנית על נייר אפייה כשצד החיתוך כלפי מעלה, נבריש בביצה טרופה, נפזר שומשום ונאפה עד הזהבה, כ-25 דקות
  • נותנים להן להתקרר מעט ולהתענג.
  • את הרולדות המוכנות (לא אפויות ולא פרוסות) אפשר להכין ולשמור במקפיא וכשרוצים, נוציא רולדה אחת להפשרה קלה, נפרוס לפרוסות, נבריש בביצה ושומשום ונאפה.
נסית את המתכון ואהבת אותו? כתבו לנו חוות דעת עליו בתגובות למטה ואל תשכחו לדרג אותו! נשמח אם תשתפו אותו עם החברים ובני המשפחה.