Go Back
עוגת מוס אוכמניות

עוגת מוס אוכמניות קרה

צבעונית, יפיפיה, וטעימה ברמות
עדיין אין דירוגים
Advertisements

המצרכים

לבסיס:

  • פירורי עוגיות
  • חמאה מומסת

למלית:

  • 250 גרם גבינת שמנת
  • 1 שמנת חמוצה 15% (200 גרם)
  • ריקוטה 250 גרם
  • 1 שמנת מתוקה (250 מ"ל)
  • 18 גרם ג'לטין
  • 6 כפות סוכר
  • ½ כוס מיץ לימון
  • 300 גרם אוכמניות קפואות
Advertisements

אופן ההכנה

  • לבסיס מערבבים את העוגיות עם החמאה המומסת, ומשטחים על תחתית התבנית. אפשר גם להכין עוגת ספוג, ולחתוך חצי ממנה המשמש כתחתית.
  • משרים את הג'לטין ב-50 גרם מים קרים.
  • שוטפים את האוכמניות הקפואות , ונכניס לסיר. נוסיף להן מיץ לימון וסוכר 2 כפות ( או לפי הטעם) ונחמם אך לא נרתיח.
  • נרסק בעזרת בלנדר ונסנן דרך מסננת. לאחר מכן נוסיף ג'לטין, ונערבב ונחמם על אש נמוכה עד להמסה מלאה של הג'לטין. לא להרתיח.
  • לצקת למיכל רחב לקירור מהיר יותר.
  • נערבב גבינת שמנת וריקוטה עם שמנת חמוצה, ואז נוסיף עוד 2 כפות סוכר, ונערבב היטב.
  • נחלק את מסת הגבינות לשני חלקים. נוסיף את רוב המיץ אוכמניות לראשון. בשנייה נוסיף מעט מיץ בערך כ-3 כפות. (כך שהמסה תהיה רק ​​מעט צבעונית)
  • נקציף את השמנת עם 2 כפות סוכר, נוסיף מחצית למסה הראשונה, נערבב היטב ונכניס למקפיא למשך 20 דקות. נוסיף לחלק השני את הקצפת (אפשר להשאיר קצת, לשכבה העליונה לקישוט), זה שצבעו קל עם מיץ.
  • נחזיר למקפיא למשך 20 דקות.
  • לאחר מכן נוסיף את הקצפת שנותרה ונקשט את העוגה איך שאוהבים.
  • נכניס למקרר למשך הלילה להתייצבות.
Advertisements
נסית את המתכון ואהבת אותו? כתבו לנו חוות דעת עליו בתגובות למטה ואל תשכחו לדרג אותו! נשמח אם תשתפו אותו עם החברים ובני המשפחה.