לבסיס מערבבים את העוגיות עם החמאה המומסת, ומשטחים על תחתית התבנית. אפשר גם להכין עוגת ספוג, ולחתוך חצי ממנה המשמש כתחתית.
משרים את הג'לטין ב-50 גרם מים קרים.
שוטפים את האוכמניות הקפואות , ונכניס לסיר. נוסיף להן מיץ לימון וסוכר 2 כפות ( או לפי הטעם) ונחמם אך לא נרתיח.
נרסק בעזרת בלנדר ונסנן דרך מסננת. לאחר מכן נוסיף ג'לטין, ונערבב ונחמם על אש נמוכה עד להמסה מלאה של הג'לטין. לא להרתיח.
לצקת למיכל רחב לקירור מהיר יותר.
נערבב גבינת שמנת וריקוטה עם שמנת חמוצה, ואז נוסיף עוד 2 כפות סוכר, ונערבב היטב.
נחלק את מסת הגבינות לשני חלקים. נוסיף את רוב המיץ אוכמניות לראשון. בשנייה נוסיף מעט מיץ בערך כ-3 כפות. (כך שהמסה תהיה רק מעט צבעונית)
נקציף את השמנת עם 2 כפות סוכר, נוסיף מחצית למסה הראשונה, נערבב היטב ונכניס למקפיא למשך 20 דקות. נוסיף לחלק השני את הקצפת (אפשר להשאיר קצת, לשכבה העליונה לקישוט), זה שצבעו קל עם מיץ.
נחזיר למקפיא למשך 20 דקות.
לאחר מכן נוסיף את הקצפת שנותרה ונקשט את העוגה איך שאוהבים.
נכניס למקרר למשך הלילה להתייצבות.