Go Back
גביניות

גביניות רכות של פעם

בצק רך וארומטי עם מלית עשירה
ציון 4.50 על ידי 2 דירוגים

המצרכים

לבצק:

  • 2 כוסות קמח
  • ½ כוס חלב פושר
  • 1 ½ כפיות שמרים יבשים
  • 80 גרם חמאה רכה
  • 1 ביצה
  • 1 כפית תמצית וניל
  • קורט מלח

למילוי:

  • 350 גרם גבינה טוב טעם (או קנען)
  • 1 ביצה
  • 1 כף קמח
  • 1 ½ כפות סוכר
  • 1 שקית סוכר וניל
  • מעט מלח
  • צימוקים

אופן ההכנה

  • להכנת הבצק - נכניס את השמרים והסוכר לחלב פושר , ונערבב ונחכה כ-10 דקות. לאחר מכן נוסיף את כל שאר המרכיבים (למעט חמאה), ונתחיל ללוש את הבצק בערך 10 דקות.
  • לאחר לישה של 10 דקות, מוסיפים את החמאה הרכה במנות קטנות, ונלוש עוד 7-10 דקות. הבצק צריך להיות רך, ודביק מעט.
  • נכניס לתפיחה של שעה עד שעה וחצי .
  • נוריד נפח לבצק ונותנים לו שוב תפיחה של 45 דקות. אחר-כך, נוריד את הבצק על שולחן עבודה ומחלקים ל-10 חלקים. מגלגלים כל חלק לכדור ומניחים על תבנית עם נייר אפיה. שוב נשים לתפיחה קטנה כ-20 דקות.
  • בינתיים נכין את המלית - מערבבים את כל החומרים יחד.
  • בכדורי הבצק עושים שקע עם תחתית הכוס, הפוך בכל כדור שקיעה ונמלא אותה במילוי בעזרת שתי כפות. נמרח את הקצוות בחלמון מדולל מעט בחלב.
  • נכניס לאפייה בתנור שחומם על 180 מעלות למשך 20 דקות או עד לקבלת צבע זהוב ויפה.
נסית את המתכון ואהבת אותו? כתבו לנו חוות דעת עליו בתגובות למטה ואל תשכחו לדרג אותו! נשמח אם תשתפו אותו עם החברים ובני המשפחה.