Go Back
עוגת שמנת

עוגת שמנת פירורים שכבות

בצק נוח וחלומי עם קרם עשיר
ציון 5 על ידי דירוג אחד
באדיבות: נורית יונה

המצרכים

לתחתית ופירורים:

  • 200 גרם חמאה רכה
  • 4 כוסות קמח תופח
  • 4 שקית סוכר וניל
  • ½ כוס מיץ תפוזים
  • 4 חלמונים

למלית:

  • 150 גרם חמאה
  • 1 כוס סוכר
  • 5 שמנ חמוצה של פעם
  • תמצית וניל

אופן ההכנה

  • להכנת הבצק - נלוש את כל המרכיבים של התחתית עד לקבלת בצק. ואז משטחים אותו בתבנית עגולה.
  • מכניסים את הבצק לאפייה רגילה שתנור שחומם על 190 מעלות, עד להזהבה.
  • להכנת המלית - מערבבים את כל המרכיבים יחד, ומכניסים למקרר.
  • לאחר האפייה, מגרדים את הבצק עם מזלג ומשאירים שכבת בצק בתבנית. מפוררים את הבצק שגירדנו.
  • מעל לשכבת הבצק שבתבנית, מורחים קרם מהמלית, ואז עוד שכבת בצק, ואז שוב קרם, ומסיימים עם פירורים.
  • מכניסים למקרר להתייצבות.
נסית את המתכון ואהבת אותו? כתבו לנו חוות דעת עליו בתגובות למטה ואל תשכחו לדרג אותו! נשמח אם תשתפו אותו עם החברים ובני המשפחה.