Go Back
+ servings
לחמניות גבינה וזיתים

לחמניות גבינה וזיתים מהירות

תמיד מצליחות עם מרקם רך וחלומי מבצק נוח ונהדר, הנותן טעם עשיר ומטריף במיוחד.
ציון 4.67 על ידי 12 דירוגים
כמות 18 לחמניות
באדיבות: דורית אלישע

ציוד

מידה: כוס חד פעמית לשתייה קרה

המצרכים

  • ½3 כוסות קמח תופח
  • 4 ביצים
  • ¾ כוס שמן
  • 1 גביע גבינה לבנה / קוטג' (250 גרם)
  • גבינה בולגרית (150 גרם )
  • גבינה מוצרלה / צהובה (150 גרם )
  • מלח (קורט )
  • שומשום (לפי הטעם)
  • קצח (לפי הטעם)
  • 1 כוס זיתים (פרוסים)

אופן ההכנה

  • מחממים תנור מראש ל-190 מעלות.
  • מגרדים את הגבינות הקשות וללוש במיקסר או ביד יחד עם השמן, קמח, ביצים, גבינה לבנה, מלח, וזיתים.
  • יוצרים כדורים עם ידיים רטובות, ומניחים בתבנית תנור על נייר אפייה (אפשר גם לאפות בתבנית שקעים חד פעמית משומנת).
  • מעל מורחים ביצה, שומשום, וקצח.
  • מכניסים לאפייה למשך 20-25 דקות עד הזהבה.

הערות וטיפים

אפשר להוסיף גרגירי תירס או כל מה שאוהבים.
נסית את המתכון ואהבת אותו? כתבו לנו חוות דעת עליו בתגובות למטה ואל תשכחו לדרג אותו! נשמח אם תשתפו אותו עם החברים ובני המשפחה.