להכנת הבצק - במיקסר מערבלים עם וו גיטרה את הקמח, החמאה, והמלח, ואז מוסיפים ביצה וכף מים (אם יש צורך להוסיף עוד כף), ומערבלים ממש מעט עד שנוצר בצק אחיד.
משטחים על ניילון נצמד את הבצק כמו פיתה, ומקררים חצי שעה עד שעה.
מרדדים את הבצק בעזרת מערוך בין שני ניירי אפייה, ומעבירים בעדינות לתבנית הפאי. מהדקים לדפנות ולתחתית. גם אם זה נקרע זה לא נורא, אפשר להשלים את החסר.
מחוררים את הבצק עם מזלג, ושמים בפריזר לחצי שעה. אם נשאר בצק ובד"כ נשאר, אפשר לעשות גם קיש קטן.
לרוטב רויאל - מערבבים במטרפה ידנית את כל החמורים יחדיו, ושמים במקרר. שופכים מעל למלית.
למלית בטטה - מטגנים במעט שמן בצל קצוץ עד להזהבה יפה, ואז מוסיפים פרוסות שום, בטטה, ותבלינים, ומקציפים יחדיו למשך כמה דקות.
מוציאים את הבצק,ומניחים עליו את הבטטה באופן שווה, ואז שופכים מעל את הרוטב רויאל עד כמעט לכיסוי מלא של הבטטה.
מכניסים לתנור לאפייה על 200 מעלות, עד להזהבה ושהבטטה רכה (אפשר גם טורבו), בערך 40 דקות.
למלית ברוקולי - מטגנים במעט שמן 2 בצל סגול קצוץ דק, ואז מוסיפים חבילה של מנגולד (שמים רק את העלים קצוצים לרצועות), וחבילה של ברוקולי ששוטפים במים חמים, וחותכים ושמים את הפרחים היפים.
מקפיצים הכל יחדיו עד לריכוך, ואז מתבלים.
שופכים רוטב רויאל, ומכניסים לאפייה בתנור על 200 מעלות, עד להזהבה (אפשר גם טורבו), בערך 40 דקות.
למלית עגבניות שרי - חותכים את העגבניות לחצאים או רבעים, ומנחיחם על תחתית הקיש. שופכים מעל את הרוטב רויאל ומפזרים עירית קצוצה דק.
מכניסים לאפייה בתנור על 200 מעלות, עד להזהבה (אפשר גם טורבו), בערך 40 דקות.
למלית פטריות - מטגנים במעט שמן את הבצלים, מוסיפים את הפטריות טירות (לשמור כמה אחדים לפיזור מעל). מתבלים.
מפזרים על התחתית, ואז שופכים את רוטב הרויאל, ומפזרים מעט פרוסות פטריות מעל שממרנו.
מכניסים לאפייה בתנור על 200 מעלות, עד להזהבה (אפשר גם טורבו), בערך 40 דקות.