Go Back
קישים

4 קישים לשבועות

טעם נהדר ומלית גבינתית ומדהימה
ציון 4.48 על ידי 17 דירוגים

ציוד

תבנית פאי גדולה (24) + תבנית פאי קטנה

המצרכים

לבצק:

  • 1 ½ כוסות קמח תופח / 1 ½ כוסות קמח עם ¾ שקית אבקת אפייה
  • 100 גרם חמאה מומסת דקה במיקרו
  • 1 ביצה
  • 1-2 כפות מים (לפי הצורך)
  • ½ כפית מלח

לרוטב רויאל:

  • 1 שמנת מתוקה
  • 2 ביצים
  • 2 כפות קמח / קורנפלור
  • 100 גרם גבינה בולגרית מפוררת
  • תבלינים: מלח (פלפל גרוס, אבקת מרק עוף, אבקת מרק בצל)

למלית בטטה:

  • בטטות גדולות קלופות וחתוכות לקוביות גסות
  • 1 בצל גדול קצוץ
  • 3-5 שיני שום כתוש
  • תבלינים: מלח (פלפל גרוס, אבקת מרק עוף, וכוסברה מיובשת)

למלית ברוקולי:

  • 2 בצל סגול קצוץ דק
  • 1 חבילה של ברוקולי של סנפרוסט
  • 1 חבילה של מנגולד (רק את העלים)
  • תיבולים: מלח (פלפל שחור גרוס, מעט אבקת מרק בטעם עוף)

למלית עגבניות שרי:

  • עגבניות שרי
  • עירית קצוצה דק

למלית פטריות:

  • 2 בצל סגול
  • 2 חבילות פטריות שמפיניון טריות
  • תיבולים: מלח (פלפל שחור גרוס, מעט אבקת מרק בטעם עוף)

אופן ההכנה

  • להכנת הבצק - במיקסר מערבלים עם וו גיטרה את הקמח, החמאה, והמלח, ואז מוסיפים ביצה וכף מים (אם יש צורך להוסיף עוד כף), ומערבלים ממש מעט עד שנוצר בצק אחיד.
  • משטחים על ניילון נצמד את הבצק כמו פיתה, ומקררים חצי שעה עד שעה.
  • מרדדים את הבצק בעזרת מערוך בין שני ניירי אפייה, ומעבירים בעדינות לתבנית הפאי. מהדקים לדפנות ולתחתית. גם אם זה נקרע זה לא נורא, אפשר להשלים את החסר.
  • מחוררים את הבצק עם מזלג, ושמים בפריזר לחצי שעה. אם נשאר בצק ובד"כ נשאר, אפשר לעשות גם קיש קטן.
  • לרוטב רויאל - מערבבים במטרפה ידנית את כל החמורים יחדיו, ושמים במקרר. שופכים מעל למלית.
  • למלית בטטה - מטגנים במעט שמן בצל קצוץ עד להזהבה יפה, ואז מוסיפים פרוסות שום, בטטה, ותבלינים, ומקציפים יחדיו למשך כמה דקות.
  • מוציאים את הבצק,ומניחים עליו את הבטטה באופן שווה, ואז שופכים מעל את הרוטב רויאל עד כמעט לכיסוי מלא של הבטטה.
  • מכניסים לתנור לאפייה על 200 מעלות, עד להזהבה ושהבטטה רכה (אפשר גם טורבו), בערך 40 דקות.
  • למלית ברוקולי - מטגנים במעט שמן 2 בצל סגול קצוץ דק, ואז מוסיפים חבילה של מנגולד (שמים רק את העלים קצוצים לרצועות), וחבילה של ברוקולי ששוטפים במים חמים, וחותכים ושמים את הפרחים היפים.
  • מקפיצים הכל יחדיו עד לריכוך, ואז מתבלים.
  • שופכים רוטב רויאל, ומכניסים לאפייה בתנור על 200 מעלות, עד להזהבה (אפשר גם טורבו), בערך 40 דקות.
  • למלית עגבניות שרי - חותכים את העגבניות לחצאים או רבעים, ומנחיחם על תחתית הקיש. שופכים מעל את הרוטב רויאל ומפזרים עירית קצוצה דק.
  • מכניסים לאפייה בתנור על 200 מעלות, עד להזהבה (אפשר גם טורבו), בערך 40 דקות.
  • למלית פטריות - מטגנים במעט שמן את הבצלים, מוסיפים את הפטריות טירות (לשמור כמה אחדים לפיזור מעל). מתבלים.
  • מפזרים על התחתית, ואז שופכים את רוטב הרויאל, ומפזרים מעט פרוסות פטריות מעל שממרנו.
  • מכניסים לאפייה בתנור על 200 מעלות, עד להזהבה (אפשר גם טורבו), בערך 40 דקות.
נסית את המתכון ואהבת אותו? כתבו לנו חוות דעת עליו בתגובות למטה ואל תשכחו לדרג אותו! נשמח אם תשתפו אותו עם החברים ובני המשפחה.