Go Back
תפוח אדמה מוקרם

תפו"א מוקרם בתנור

מנה יצירתית עם חווית טעמים עשירה
ציון 4.75 על ידי 8 דירוגים
באדיבות: ענת אלישע ביטון

המצרכים

  • 4-5 תפוחי אדמה בקליפתם שטופים היטב
  • מלח גס לפיזור

למלית:

  • 1 חבילה שמנת חמוצה
  • 30 גרם חמאה
  • 1 כף גדושה גבינת שמנת (אפשר גם עם זיתים)
  • 150 גרם גבינה קשה מגורדת (מה שאוהבים)

תבלינים:

  • מלח
  • פלפל שחור
  • ¼ כפית שום גבישי

לקישוט:

  • בצל ירוק

אופן ההכנה

  • לפני שנתחיל מחממים תנור ל-180 מעלות.
  • נפזר מלח גס בתבנית מרופדת בנייר אפייה. נניח מעל את תפוחי האדמה ונכניס לתנור לשעה או עד לריכוך מלא.
  • נוציא מהתנור (אבל לא מכבים אותו), ונצנן מעט! נחרוץ כל תפוח אדמה לאורכו ובעזרת כפית נרוקן אותו ונעביר את התוכן לקערה. נמשיך כך עם השאר.
  • נוסיף למחית תפוחי האדמה את הגבינות, החמאה, והתבלינים, ונערבב היטב. נמלא את תפוחי האדמה במלית, נפזר עוד קצת גבינה צהובה ונכניס לתנור עד הזהבה. לבסוף נפזר בצל ירוק.
נסית את המתכון ואהבת אותו? כתבו לנו חוות דעת עליו בתגובות למטה ואל תשכחו לדרג אותו! נשמח אם תשתפו אותו עם החברים ובני המשפחה.