בקערה מיקסר, מנפים חצי קילו קמח, ואז מוסיפים כף שמרים יבשים ומערבבים היטב עם כף.
לאחר מכן מוסיפים את הסוכר, מלח, שמן, וכוס וחצי מים חמימים, ומתחילים לערבל באיטיות. אם יש צורך מוסיפים כל פעם מעט מים עד שאין קמח יבש.
נלוש בערך 7-10 דק עד שהבצק גמיש כמו פלסטלינה, אם טיפה דביק אפשר לקמח מעט ואז ללוש ידנית בסוף.
מכסים בשקית ושמים מתחת לשמיכות למשך שעה בערך.
פותחים למלבן ענקי עם מערוך על משטח מקומח מעט, מורחים פסטו בנדיבות (צנצנת קטנה בערך), ומעל מפזרים גבינה צהובה / מוצרלה ובולגרית בנדיבות. ניתן להוסיף גם טבעות זיתים או מה שאוהבים.
מגלגלים לרולדה, ועם קלף בצק או סכין חדה חותכים לפרוסות שמנמנות ומניחים על מגש עם נייר אפייה ברווחים כי זה יתפח. מכסים בניילון רפוי חצי שעה.
מערבבים בצלוחית את הביצה עם כף מים וכפית סילאן ומורחים מעל בעדינות. שמים תוספות שאוהבים אפשר שומשום שחור ולבן, ואז מכניסים לאפייה בתנור על 180 מעלות למשך 25-30 דקות בערך, או עד שיש צבע יפה למעלה ולמטה.
מומלץ להתחיל מהאמצע של התנור ואם צריך מורידים לקומה נמוכה יותר שיקבל צבע בתחתית.
ניתן להקפיא ולהפשיר, מומלץ לחמם 20 שניות במיקרו או בתנור לפני האכילה