Go Back
+ servings
שבלולי גבינה

לחמניות גבינה ופסטו משגעים

מאפה נהדר שמתאים במיוחד לאירוח חלבי או אפילו לארוחת ערב קלילה.
ציון 3.88 על ידי 8 דירוגים
כמות 16 יחידות בערך
באדיבות: איילת ממן

ציוד

כוס חד פעמית לשתייה קרה

המצרכים

  • ½ קילו קמח
  • 1 כף שמרים יבשים
  • ¼ כוס סוכר
  • ½ כף מלח
  • ¼ כוס שמן
  • ½1 כוס מים חמימים
  • גבינה צהובה / מוצרלה (לפי הטעם)
  • גבינה בולגרית (לפי הטעם)
  • זיתים (לא חובה)

למריחה באפייה:

  • 1 ביצה
  • 1 כף מים
  • 1 כפית סילאן
  • שומשום שחור / לבן (לציפוי - לא חובה)

לפסטו ביתי:

  • צנוברים קלויים (50 גרם )
  • 4 שיני שום ( קצוצים)
  • מלח (קורט)
  • פלפל שחור גרוס (מעט )
  • 2 חבילות קטנות בזיליקום
  • ½ צרור פטרוזיליה
  • ½ כוס שמן זית

אופן ההכנה

להכנת השבלולים:

  • בקערה מיקסר, מנפים חצי קילו קמח, ואז מוסיפים כף שמרים יבשים ומערבבים היטב עם כף.
  • לאחר מכן מוסיפים את הסוכר, מלח, שמן, וכוס וחצי מים חמימים, ומתחילים לערבל באיטיות. אם יש צורך מוסיפים כל פעם מעט מים עד שאין קמח יבש.
  • נלוש בערך 7-10 דק עד שהבצק גמיש כמו פלסטלינה, אם טיפה דביק אפשר לקמח מעט ואז ללוש ידנית בסוף.
  • מכסים בשקית ושמים מתחת לשמיכות למשך שעה בערך.
  • פותחים למלבן ענקי עם מערוך על משטח מקומח מעט, מורחים פסטו בנדיבות (צנצנת קטנה בערך), ומעל מפזרים גבינה צהובה / מוצרלה ובולגרית בנדיבות. ניתן להוסיף גם טבעות זיתים או מה שאוהבים.
  • מגלגלים לרולדה, ועם קלף בצק או סכין חדה חותכים לפרוסות שמנמנות ומניחים על מגש עם נייר אפייה ברווחים כי זה יתפח. מכסים בניילון רפוי חצי שעה.
  • מערבבים בצלוחית את הביצה עם כף מים וכפית סילאן ומורחים מעל בעדינות. שמים תוספות שאוהבים אפשר שומשום שחור ולבן, ואז מכניסים לאפייה בתנור על 180 מעלות למשך 25-30 דקות בערך, או עד שיש צבע יפה למעלה ולמטה.
  • מומלץ להתחיל מהאמצע של התנור ואם צריך מורידים לקומה נמוכה יותר שיקבל צבע בתחתית.
  • ניתן להקפיא ולהפשיר, מומלץ לחמם 20 שניות במיקרו או בתנור לפני האכילה

להכנת הפסטו:

  • במג'ימיקס, טוחנים 50 גרם צנוברים קלויים עם 4 שיני שום קצוצים, מעט מלח ופלפל שחור גרוס.
  • לאחר מכן מוסיפים 2 חבילות קטנות של בזיליקום מנוקה וחצי חבילת עלי פטרוזיליה מנוקה, ואז מוסיפים שמן זית (בסה"כ לפחות חצי כוס).
  • טוחנים היטב עד שנקבל ממרח טעים. נשמר טוב עד שבוע במקרר.
נסית את המתכון ואהבת אותו? כתבו לנו חוות דעת עליו בתגובות למטה ואל תשכחו לדרג אותו! נשמח אם תשתפו אותו עם החברים ובני המשפחה.