Go Back
+ servings
מתכון ללחם בית

לחם גרוזיני לשבת ללא מיקסר

הלחם המסורתי המושלם שיחליף לכם את הפיתה בכל ארוחה!
ציון 4.70 על ידי 13 דירוגים
כמות 4 לחמים
באדיבות: חני קונאשוילי

ציוד

כוס מדידה של 240 מ"ל

המצרכים

  • 1 קילו קמח (מנופה)
  • 1 כף שמרים יבשים
  • 1 כף סוכר
  • ¼ כוס שמן
  • ½2 כוסות מים פושרים (עד 3 כוסות )
  • 1 כף מלח

אופן ההכנה

  • מערבבים את הקמח עם השמרים, ואז מוסיפים את הסוכר ומערבבים, לאחר מכן את השמן ולערבב.
  • מוסיפים כעת 2 כוסות פושרים ולהתחיל ללוש כמה דקות, לאחר מכן מוסיפים עוד חצי כוס מים וכף מלח, וללוש. את חצי כוס המים הנותרים מוסיפים בהדרגה ולפי צורך. הבצק צריך להיות דביק אבל לא דליל מידי.
  • משמנים את הבצק מעט מלמעלה, ומכסים ומתפיחים כשעה.
  • לאחר התפחה מורידים נפח וללוש מעט, ואז מתפיחים פעם שנייה כחצי שעה.
  • מורידים נפח, ומפזרים בנדיבות קמח על השיש ואז מורידים את הבצק על הקמח ואוספים את הבצק שלא ידבק.
  • מחלקים את הבצק ל-4 חלקים, כל חלק ללוש לכדור חלק בקמח. מניחים על שיש מקומח במרווחים, כך את 4 הכדורים.
  • מכסים בשקית רופפת מעל שלא יתייבשו, ומתפיחים ל-15 דקות.
  • מחממים תנור על תכנית טורבו 250 מעלות, בזמן החימום מכניסים את התבנית שתתחמם.
  • אפשר לאפות כל פעם 2 לחמים בתבנית - ממלאים קערה במי ברז לשים 2 כדורי בצק שיצופו במים והופכים מידי פעם. כדקה.
  • מוציאים את התבנית החמה ומניחים נייר אפיה, מוציאים כדור בצק מהמים ומניחים על נייר האפייה על התבנית החמה.
  • מותחים את הבצק לגודל הרצוי, עושים גומות בבצק לא בקצות האצבעות אלא בצד הידיים לאורך הבצק.
  • לשים בתנור על השלב הכי תחתון, ואופים בתנור עם תוכנית טורבו על חום של 250 מעלות עד שמתקבל צבע מעט זהוב.
  • מוציאים ומרימים מנייר האפייה, ומקררים על רשת.
  • אחרי כ-4 דקות לשים מעל מגבת.
  • את 2 כדורי הבצק שמים בתוך קערת המים גם דקה. ממש לפני שמוציאים את הלחמים האפויים כך התבנית נשארת חמה ומיד מניחים את הלחמים על נייר אפיה חדש.

הערות וטיפים

  • אפשר לעשות לחמים קטנים יותר מוארכים אבל לחלק ל 6 את הבצק.
  • אני לשה בידיים ללא מיקסר.
נסית את המתכון ואהבת אותו? כתבו לנו חוות דעת עליו בתגובות למטה ואל תשכחו לדרג אותו! נשמח אם תשתפו אותו עם החברים ובני המשפחה.