Go Back
פשטידת גבינות

פשטידת גבינות ופטריות מושלמת

עם בסיס בורקסים מפנקים
ציון 4.50 על ידי 6 דירוגים
באדיבות: ליהי קרויץ

ציוד

תבנית 20X40

המצרכים

  • 1 כף שמן זית
  • 1 כף שמן קנולה
  • 1 בצל גדול קצוץ
  • בורקס או דפי מלוואח (לתחתית - לא חייב)
  • 1 קופסא פטריות חתוכות (230 גרם)

למלית:

  • 2 קופסאות קוטג' (אפשר להחליף ברק גבינה לבנה)
  • 1 קופסא גבינה לבנה (250 גרם)
  • 250 גרם גבינה צהובה מפוררת
  • 1 קוביה גבינה בולגרית מפוררת (50 גרם)
  • ½ כפית מלח
  • ½ כפית פלפל שחור
  • 2 כפות שמן זית
  • 3 ביצים
  • 1 כוס פירורי לחם (או 3 כפות קמח)
  • פירורי פנקו (לא חייב)

אופן ההכנה

  • במחבת שמים את השמן זית ושמן קנולה, ומטגנים את הבצל עד להזהבה קלה, ומדי פעם לערבב.
  • בינתיים מסדרים בתחתית התבנית את בורקסים או דפי מלוואח, ומכניסים לאפייה עד הזהבה.
  • לאחר שהבצל זהוב, מוסיפים את הפטריות החתוכות ששטפנו וסיננו, ומערבבים כ-2 דקות.
  • להכנת המלית - בקערה שמים את הקוטג' והגבינה לבנה, שמים חצי מהגבינה הצהובה למלית (משאירים את השאר להמשך), מפוררים את הגבינה הבולגרית, ומוסיפים את המלח, פלפל שחור, ושמן זית ומערבבים.
  • מוסיפים למלית את הפטריות עם בצל מטוגן, ומערבבים. טועמים ומתקנים תיבול אם צריך, ואז מוסיפים את הביצים ומערבבים. לבסוף מוסיפים את הפירורי לחם ומערבבים לאיחוד.
  • לאחר שהתחתית מוכנה, מועכים קצת את הבורקסים ושופכים מעל את המלית. אם אין תחתית אפשר פשוט לשמן את התחתית ולהוסיף קצת פירורי לחם ומעל לשפוך את המלית. מעל למלית מפזרים את שאר הגבינה הצהובה שנשארה, פירורי פנקו לקריספיות, וקצת שמן זית מלמעלה.
  • מכניסים מיד לתנור עד שמוכן.

הערות וטיפים

סרטון אופן הכנה:
נסית את המתכון ואהבת אותו? כתבו לנו חוות דעת עליו בתגובות למטה ואל תשכחו לדרג אותו! נשמח אם תשתפו אותו עם החברים ובני המשפחה.