Go Back
בצק ללא התפחה

בצק ללא התפחה ממולא גבינות

טעם נדיר במעטפת קריספית
ציון 4.67 על ידי 3 דירוגים
באדיבות: חני קונאשוילי

המצרכים

לבצק:

  • 2 כוסות קמח רגיל
  • 1 כפית מלח
  • כוס שמן
  • 1 כוס מים רותחים

למילוי גבינה:

  • 500 גרם כנען או טוב טעם (אפשר גם 2 גביעי קוטג' אבל אז להוסיף 3 כפות קמח שלא ינזל בחימום)
  • 1 קוביה בולגרית מפוררת
  • 1 ביצה
  • 1 כף קמח

אופן ההכנה

  • לבצק - ללוש את כל המצרכים ביחד, בהתחלה עם מזלג כי זה רותח, ואחרי 2 דקות ללוש ביד עד שהכל נאסף לכדור.
  • נוריד על השיש ונגלגל לצורת גליל, ואז לחתוך ל-18 כדורים קטנים.
  • נרדד על השיש לא צריך קמח ולא שמן כי הבצק נוח, ועושים את הצורה במכשיר מיוחד, או למי שאין, אפשר לרדד לעיגול, למלא, ואז לסגור לחצי עיגול ולעשות צורה בקצה עם מזלג.
  • מברישים בביצה מהולה במים ומפזרים שומשום, ומכניסים לאפייה רגילה ב-190 מעלות עד להזהבה.
  • למילוי - מערבבים את כל המצרכים יחד, וממלאים לאחר רידוד.
  • אפשר לעשות בכל מיני צורות שרוצים, ובמגוון גדלים שונים.
נסית את המתכון ואהבת אותו? כתבו לנו חוות דעת עליו בתגובות למטה ואל תשכחו לדרג אותו! נשמח אם תשתפו אותו עם החברים ובני המשפחה.