Go Back
עוגת קרמבו

עוגת קרמבו מושלמת בלי קמח

מרקם חלומי בטעם נדיר
ציון 5 על ידי דירוג אחד
באדיבות: רונית פרץ

ציוד

תבנית קפיץ נשלפת בקוטר 24
כוס חד פעמית לשתייה קרה

המצרכים

לבסיס:

  • 200 גרם שוקולד מריר
  • רבע כוס חלב
  • 5 ביצים
  • חצי כוס סוכר

למילוי:

  • 500 מ"ל שמנת מתוקה
  • 1 כוס חלב
  • 4 כפות פודינג וניל צרפתי

לציפוי:

  • 100 גרם שוקולד חלב
  • כוס שמנת מתוקה
  • 1 כפית שטוחה נס קפה (לא חובה)
  • מקופלת לקישוט

אופן ההכנה

  • מחממים תנור מראש ל-175 מעלות.
  • להכנת הבסיס - ממיסים 2 שוקולד מריר וחלב במיקרו ומערבבים, ואז מקררים.
  • מוסיפים חלמונים אחד אחרי השני תוך כדי ערבוב תמידי במרית ושמים בצד. מקציפים במיקסר במהירות גבוהה חלבונים עד לקבלת קצף. מוסיפים סוכר בהדרגה עד לקבלת קצף יציב ורך.
  • מעבירים שליש מהקצף לקערת השוקולד ונערבב בתנועת קיפול עדינה, ואז נוסיף את כל השוקולד לקצף.
  • נכניס לאפייה בתבנית קפיץ נשלפת בקוטר 24 למשך 20 דקות בערך, ואז מקררים.
  • לאחר שהעוגה התקררה, נעביר סכין בשוליים.
  • נכין את הקרם - מקציפים את השמנת, חלב, ופודינג לקצפת רכה, ונמלא את העוגה ואז נכניס למקרר.
  • בינתיים נכין את הציפוי - נמיס במיקרו את השוקולד, שמנת, ונס קפה ( אם רוצים), ואז מצפים את העוגה ומפוררים מקופלת.
  • נאחסן במקרר לפחות לילה.
נסית את המתכון ואהבת אותו? כתבו לנו חוות דעת עליו בתגובות למטה ואל תשכחו לדרג אותו! נשמח אם תשתפו אותו עם החברים ובני המשפחה.