Go Back
עוגת קרמבו

עוגת קרמבו מושלמת בלי קמח

מרקם חלומי בטעם נדיר
5 from 1 vote
Print Pin
באדיבות: רונית פרץ

ציוד

תבנית קפיץ נשלפת בקוטר 24
כוס חד פעמית לשתייה קרה

המצרכים

לבסיס:

  • 200 גרם שוקולד מריר
  • רבע כוס חלב
  • 5 ביצים
  • חצי כוס סוכר

למילוי:

  • 500 מ"ל שמנת מתוקה
  • 1 כוס חלב
  • 4 כפות פודינג וניל צרפתי

לציפוי:

  • 100 גרם שוקולד חלב
  • כוס שמנת מתוקה
  • 1 כפית שטוחה נס קפה (לא חובה)
  • מקופלת לקישוט

אופן ההכנה

  • מחממים תנור מראש ל-175 מעלות.
  • להכנת הבסיס - ממיסים 2 שוקולד מריר וחלב במיקרו ומערבבים, ואז מקררים.
  • מוסיפים חלמונים אחד אחרי השני תוך כדי ערבוב תמידי במרית ושמים בצד. מקציפים במיקסר במהירות גבוהה חלבונים עד לקבלת קצף. מוסיפים סוכר בהדרגה עד לקבלת קצף יציב ורך.
  • מעבירים שליש מהקצף לקערת השוקולד ונערבב בתנועת קיפול עדינה, ואז נוסיף את כל השוקולד לקצף.
  • נכניס לאפייה בתבנית קפיץ נשלפת בקוטר 24 למשך 20 דקות בערך, ואז מקררים.
  • לאחר שהעוגה התקררה, נעביר סכין בשוליים.
  • נכין את הקרם - מקציפים את השמנת, חלב, ופודינג לקצפת רכה, ונמלא את העוגה ואז נכניס למקרר.
  • בינתיים נכין את הציפוי - נמיס במיקרו את השוקולד, שמנת, ונס קפה ( אם רוצים), ואז מצפים את העוגה ומפוררים מקופלת.
  • נאחסן במקרר לפחות לילה.
הכנת את המתכון? נשמח שתדרגי ותספרי לנו ולגולשות באתר על המתכון יותר ממוזמנות להגיב, לשאול או להעלות תמונות עם תוצאות המתכונים (נשמח מאוד). קחו חלק ותהיו שותפים ושותפות בספריית המתכונים של כולם.