Go Back
פוטטוס

פוטטוס קריספי וטעים

רך וטעים בעטיפה זהובה
ציון 4.37 על ידי 25 דירוגים

המצרכים

  • 6 תפוחי אדמה (אדומים)
  • 2 כפות מיונז
  • 1 כף רוטב צ'ילי מתוק
  • 3 כפות שמן קנולה
  • 1 כף קורנפלור (או קמח תפוחי אדמה)
  • 1 כף גדושה פירורי לחם מוזהבים
  • 1 כפית כורכום
  • 1 כפית גדושה פפריקה מתוקה בשמן
  • 1 כפית גדושה אבקת מרק בצל (או מרק עוף)
  • 1 כפית אבקת שום
  • ½ כפית פלפל שחור גרוס (לפי הטעם)
  • ½ כפית מלח גס (לפי הטעם)
  • 1 כף גדושה שומשום

אופן ההכנה

  • נקלף את תפוחי האדמה (או שוטפים ומשאירים עם הקליפה) ונחתוך לפלחים.
  • נעביר לסיר, ונכסה במים ונבשל את פלחי תפוחי האדמה כ-5 דקות.
  • נסנן את הנוזלים ונצנן ואז נייבש מעט.
  • נערבב בקערה קורנפלור ופירורי לחם יחד,ואז מוסיפים את המיונז, רוטב צ'ילי, שמן, ותבלינים ונערבב.
  • בתבנית תנור מרופדת בנייר אפייה, לצקת מעל פלחי תפוחי האדמה את תערובת המיונז והתבלינים, ואז נערבב ונמרח היטב. מפזרים מעל גם שומשום.
  • נכניס לאפייה בטורבו בתנור שחומם מראש על 190 מעלות למשך 45 דקות בערך.
  • טיפ: בפסח אפשר להוסיף במקום פירורי הלחם המוזהבים פירורי מצה מוזהבים לשניצל.
נסית את המתכון ואהבת אותו? כתבו לנו חוות דעת עליו בתגובות למטה ואל תשכחו לדרג אותו! נשמח אם תשתפו אותו עם החברים ובני המשפחה.