Go Back
עוגת שמרים פרג

עוגת שמרים פרג פרסבורגר

עוגה משגעת ומדהימה שתמיד תחוסל תוך דקות ספורות, בהבטחה.
ציון 4.22 על ידי 14 דירוגים
באדיבות: פרח גבסו

ציוד

כוס חד פעמית לשתייה חמה
תבנית אינגליש קייק

המצרכים

לבצק:

  • 1 כוס מים פושרים (או חלב)
  • 1 כף שמרים יבשים
  • ½ קילו קמח
  • ½ כוס סוכר
  • 1 ביצה (L)
  • ½ כפית מלח
  • מחמאה / חמאה רכה (100 גרם )

למלית:

  • פרג טחון (200 גרם - חובה לטחון!)
  • 1 כוס חלב / חלב סויה / מים
  • מחמאה / חמאה / 2 כפות שמן (50 גרם )
  • ¾ כוס סוכר
  • 3 כפות סירופ מייפל / דבש
  • 1 כף גרידת לימון (לא לוותר!)
  • ½ כוס בצק פריך אפוי / פתי בר טחון
  • 1 כפית תמצית וניל
  • אגוזי מלך קצוצים / צימוקים (לא חובה)

לסירופ:

  • ½ כוס מים
  • ½ כוס סוכר
  • פלח לימון

להברשה:

  • 1 ביצה + (טרופה )
  • סוכר (מעט )
  • תמצית וניל (מעט )
  • שומשום

אופן ההכנה

להכנת המלית:

  • בקלחת נרתיח את החלב או המים עם הסוכר והמחמאה עד שהסוכר נמס.
  • נוסיף את הפרג והסירופ מייפל ונביא לרתיחה של חמש דקות.
  • נוריד מהגז ואז נוסיף פירורי בצק פריך או פתי בר, תמצית וניל, וגרידת לימון, נערבב היטב ונניח בצד.

להכנת הבצק:

  • בקערה נתסיס את השמרים עם כוס המים למשך עשר דקות.
  • לאחר מכן נוסיף את הקמח, סוכר, ביצה, מלח, ונתחיל ללוש. נוסיף גם את המחמאה ונמשיך ללוש לבצק חלק ודביק.
  • נקמח קערה ונעביר את הבצק אליה ונשים להתפחה של חצי שעה. בזמן שהבצק בהתפחה נחמם את מצרכי המלית..
  • מי שרוצה 2 פסים יכול לחלק את הבצק ל 2 חלקים. מי שרוצה פס אחד צריך לרדד את כל הבצק.
  • נרדד את הבצק לעלה דק מאוד על משטח מקומח.
  • נמרח בצורה שווה את מלית הפרג ואז נגלגל לרול, צובטים את פס התפר ונניח בתבנית תנור מרופדת בנייר אפיה. (ניתן לאפות בתבניות אינגליש קייק משומנות היטב).
  • נניח להתפחה אחרונה עד להכפלת הנפח.

להכנת הסירופ:

  • בזמן שהבצק בהתפחה, נחמם את מצרכי הסירופ לעשר דקות עד רבע שעה למרקם סמיך. אחרי שהסירופ מוכן נניח בצד.
  • נחמם תנור על 180 מעלות טורבו, נבריש את הבצק בביצה טרופה עם מעט סוכר, ותמצית וניל.
  • נפזר בנדיבות שומשום ונכניס לאפייה של 25 דקות בערך. לאחר האפייה מברישים מיד בסירופ.
נסית את המתכון ואהבת אותו? כתבו לנו חוות דעת עליו בתגובות למטה ואל תשכחו לדרג אותו! נשמח אם תשתפו אותו עם החברים ובני המשפחה.