Go Back
מתכון לעוגת גבינה אפויה

עוגת גבינה אפויה קלה להכנה

עוגה מהממת שתמיד מצליחה עם מראה כל כך מגרה שאף אחד לא יכול לעמוד בפניה.
ציון 4.39 על ידי 34 דירוגים
באדיבות: מאיה פפיסמדוב

ציוד

תבנית קוטר 24
כוס מדידה אוניברסלית

המצרכים

  • 5 ביצים ( L - מופרדות, בטמפרטורת החדר)
  • ¾ כוס סוכר
  • 4 חבילות גבינה לבנה 5% / 9% (1 קילו)
  • 2 כפות קורנפלור
  • 2 כפות קמח
  • ¼ כוס כוס סוכר
  • 1 שקית סוכר וניל (10 גרם)
  • 1 חבילה אינסטנט פודינג וניל (80 גרם)
  • גרידת לימון (מחצי לימון)

אופן ההכנה

  • נקציף את החלבונים, ואז נוסיף את הסוכר בהדרגה ונמשיך להקציף עד לקבלת קצף יציב אך לא נוקשה מדי.
  • בקערה נפרדת, נערבב היטב את החלמונים, הגבינה, הקורנפלור, הקמח, 1/4 כוס סוכר, סוכר וניל, אינסטנט פודינג, וגרידת לימון יחד.
  • נוסיף בהדרגה את קצף הביצים לתערובת הגבינה (אפשר בשלוש פעמים) בתנועות קיפול.
  • נרפד את התבנית שלנו ברצועות נייר אפייה ליצירת דפנות גבוהות מהתבנית ונשמן היטב.
  • נניח תבנית עם מים חמים בתחתית התנור.
  • לצקת את הבלילה לתבנית ונאפה תחילה בתנור שחומם מראש על 200 מעלות למשך רבע שעה.
  • לאחר רב שעה נוציא, נעביר סכין בדפנות ונמשיך באפייה בחום של 160 מעלות עוד כשעה.
  • בתום האפייה רצוי להשאיר את העוגה עוד כשעה בתנור מבלי לפתוח את הדלת.

הערות וטיפים

טיפים:
  • רצוי לסנן נוזלים מהגבינות לפני השימוש.
  • אפשר לרסק 10 עוגיות פתיבר ולפזר בתחתית (סופג לחות).
  • למראה לבן של דפנות העוגה אפשר לעטוף את התבנית מבחוץ בנייר כסף.
  • ניתן לאפות גם בתבנית חד פעמית קוטר 24 עם דפנות גבוהות משומנת בלי נייר אפייה.
נסית את המתכון ואהבת אותו? כתבו לנו חוות דעת עליו בתגובות למטה ואל תשכחו לדרג אותו! נשמח אם תשתפו אותו עם החברים ובני המשפחה.