Go Back
עוגת סברינה

עוגת סברינה עסיסית וטעימה

רטובה עם קרם עשיר וסירופ מתוק
ציון 5 על ידי דירוג אחד
באדיבות: פני דנינו

ציוד

תבנית 26

המצרכים

לעוגה:

  • 7 ביצים
  • 7 כפות סוכר
  • 7 כפות פירורי לחם רגילים (לא מוזהבים)
  • 7 כפות תמצית רום (מומלץ של אפיכל)
  • 2 כפות קמח
  • ¼ כוס שמן
  • 1 שקית אבקת אפייה

לסירופ:

  • 1 ½ כוסות מיץ תפוזים של קריסטל
  • 1 כפית תמצית רום
  • 1 כפית תמצית וניל
  • ¼ כוס מים
  • 1 כף סוכר

לקרם:

  • 500 גרם שמנת צמחית
  • 4 כפות סוכר
  • 1 אינסטנט פודינג וניל

אופן ההכנה

  • להכנת העוגה - מקציפים את החלבונים עד שמקבלים קצף תופח.
  • לאחר מכן מוסיפים את הסוכר בהדרגה וממשיכים להקציף עד לקבלת קצף יציב.
  • נוריד את המהירות של המיקסר, ונוסיף בהדרגה את החלמונים, שמן, פירורי לחם, תמצית רום, קמח, ואבקת אפייה.
  • לאחר מכן משמנים היטב את התבנית, ושופכים את הבלילה.
  • מכניסים לאפייה רגילה על חום 165 מעלות. עד שמוכן.
  • לאחר שהעוגה מוכנה וסיימנו אפייה, מכניסים את העוגה לקירור טוב.
  • להכנת הסירופ - מערבבים את כל החומרים יחד היטב.
  • להכנת הקרם - מקציפים את כל החומרים לקצף קשה.
  • להרכבת העוגה - נחצה את העוגה לחצי, ונרטיב טוב. לאחר מכן מורחים שכבה טובה של קרם ונניח את החצי שחתכנו מעל לקרם.
  • מרטיבים שוב את העוגה מעל, מורחים קרם, ומפזרים קישוטים כמו דובדבנים וסוכריות.
נסית את המתכון ואהבת אותו? כתבו לנו חוות דעת עליו בתגובות למטה ואל תשכחו לדרג אותו! נשמח אם תשתפו אותו עם החברים ובני המשפחה.