Go Back
פלאפל

מתכון לפלאפל אוורירי ללא קמח

טעם נקי ועשיר
ציון 4.50 על ידי 2 דירוגים
באדיבות: מלי מאירוב

המצרכים

  • 2 כוסות גרגירי חומוס - מומלץ מזן הדס הקטן (לא מבושל!)
  • ½ צרור כוסברה
  • 3 שיני שום
  • 1 בצל גדול
  • ½ פלפל חריף ירוק (לא חובה)
  • 1 כפית מלח
  • 1 כפית כמון
  • 1 כפית כוסברה יבשה
  • ½ כפית פלפל שחור
  • ½ כפית פפריקה חריפה (לא חובה)
  • 1 כפית שטוחה אבקת סודה
  • 1 כף שומשום
  • 5 כפות מים קרים

אופן ההכנה

  • לפני הכנה, קודם משרים את הגרגירי חומוס במים למשך 12 שעות, ומחליפים את המים 3 פעמים בזמן זה. אפשר גם להכניס למקרר ולהשרות למשך 24 שעות.
  • לאחר השרייה שוטפים ומייבשים, ואז מכניסים את החומוס למעבד מזון או מטחנת בשר, וטוחנים יחד עם חצי צרור כוסברה, השום, בצל, חצי פלפל חריף ירוק. טוחנים עד למחית.
  • מעבירים לקערה ומוסיפים את המלח, כמון, כוסברה יבשה, פלפל שחור, פפריקה חריפה, אבקת סודה, שומשום, ו-5 כפות מים קרים. מערבבים הכל יחד ואז מכסים למשך 15 דקות. רצוי אפילו לכסות במקרר למשך שעה אם אפשר.
  • יוצרים כדורים עם מכשיר או עם ידיים רטובות, ומטגנים בשמן עמוק.

הערות וטיפים

טיפים להצלחה:
  • אם רך מדי בפנים, אפשר להנמיך להבה.
  • אפשר להקפיא את התערובת עד לשימוש. התערובת לא נהיית דייסה כי החומוס לא מבושל אז היא טיפה גרגירית וזה בסדר.
  • אפשר להכין כפול ולהקפיא כמה שרוצים.
נסית את המתכון ואהבת אותו? כתבו לנו חוות דעת עליו בתגובות למטה ואל תשכחו לדרג אותו! נשמח אם תשתפו אותו עם החברים ובני המשפחה.