לפני הכנה, קודם משרים את הגרגירי חומוס במים למשך 12 שעות, ומחליפים את המים 3 פעמים בזמן זה. אפשר גם להכניס למקרר ולהשרות למשך 24 שעות.
לאחר השרייה שוטפים ומייבשים, ואז מכניסים את החומוס למעבד מזון או מטחנת בשר, וטוחנים יחד עם חצי צרור כוסברה, השום, בצל, חצי פלפל חריף ירוק. טוחנים עד למחית.
מעבירים לקערה ומוסיפים את המלח, כמון, כוסברה יבשה, פלפל שחור, פפריקה חריפה, אבקת סודה, שומשום, ו-5 כפות מים קרים. מערבבים הכל יחד ואז מכסים למשך 15 דקות. רצוי אפילו לכסות במקרר למשך שעה אם אפשר.
יוצרים כדורים עם מכשיר או עם ידיים רטובות, ומטגנים בשמן עמוק.