להכנת הפיתות - שופכים לקערה את כל החומרים חוץ מהמלח, וללוש עד לאיחוד הבצק, ואז מוסיפים את המלח וללוש לישה טובה. מכסים את הקערה ומשאירים להתפחה של 40 דקות בערך.
לאחר התפחה, ליצור כדורים על שולחן מקומח ונשאיר שוב למנוחה של 20 דקות בערך.
אפשר לההכין פיתות פראנה עבות אך ניתן גם להכין פיתות דקות רגילות אם מדקקים את הבצק בערך חצי סנטימטר, ויוצא לכם גם יותר פיתות מהבצק.
לאחר 20 דקות של התפחה, מפעילים תנור/סיר גריל חשמלי או טאבון, ומכניסים לאפייה.
מוציאים ומכניסים לתוך שקית ניילון לקירור וריכוך.
להכנת הפלאפל - ערב קודם לפני שרוצים להכין, משרים את החומוס לילה שלם עם מעט אבקת סודה לשתייה.
למרחת שוטפים ושופכים לקערת מעבד מזון, ומוסיפים את הפלפל ירוק חריף, כוסברה, פטרוזיליה, שום, גמבה אדום, בצל חתוך. טוחנים עד לקבלת עיסה יציבה, ואז מכסים ומשאירים במקרר כל הלילה.
יום למחרת לפני הטיגון, מוסיפים את התיבולים של המלח, פלפל שחור, כמון, אבקת אפייה, ולימון או תבלין חמוצים.
מערבבים, מחממים סיר קטן עם שמן, ולאחר שהשמן חם מנמיכים את האש.
יוצרים כדורים ומטגנים עד להזהבה.