לילה קודם, משרים חבילה של חומוס חבילה קטנה (חומוס בולגרי מזן הדס) עם כפית סודה לשתייה יום.
למחרת מחלקים בשקיות ומכניסים למקפיא אין צורך בכל החומוס.
בסיר מבשלים כשעתיים את גרגירי החומוס (בסיר לחץ זה שעה) עם בצל ו 2 שיני שום, כי זה מוסיף המון טעם.
לאחר הבישול, מסננים את גרגירי החומוס אבל שומרים את הנוזלים.
טוחנים במעבד מזון את הכל ומוסיפים מעט קוביות קרח, טחינה, ואת שאר החומרים. טוחנים עד לקבלת למרקם חלק ומשחתי. צריך להיות סבלניים ולא להוסיף בבת אחת, לפעמים לוקח זמן עד שהכל מתאחד ומגיע למרקם הרצוי.
לוקחים צלחת עמוקה ורחבה ועם כף מצקת מסדרים יפה מהחומוס בתנועות סיבוב, באמצע מפזרים גרגירי חומוס עם שמן זית, מעט מסלט התטבילה, מעט פטרוזיליה.