Go Back
חומוס ביתי, מתכון לחומוס ביתי

מתכון לחומוס ביתי מושלם

קבלו מתכון לחומוס ביתי שמכינים ממש בקלות ובלי סיבוכיות יתר.
ציון 4.75 על ידי 4 דירוגים
באדיבות: איטל איטלי

ציוד

כוס מידה אוניברסלית
מעבד מזון

המצרכים

לחומוס:

  • 5 כוסות חומוס (לשמור מעט גרגרי חומוס לקישוט)
  • 1 סיר מים (לשמור את המים אחרי הבישול)
  • 2 שיני שום
  • 1 בצל
  • קוביות קרח
  • 3 כוסות טחינה (מומלץ של בארקה הכי מתאים)
  • ½ כוס לימון
  • ½ כוס שמן זית
  • ½ כף מלח

לתטבילה (לטחון הכל יחד):

  • 5 פלפל ירוק חריף
  • 5 פלפל שיפקה רגיל
  • 3 שיני שום
  • 1 לימון סחוט
  • מלח (קורט)
  • שמן זית (מעט )

אופן ההכנה

  • לילה קודם, משרים חבילה של חומוס חבילה קטנה (חומוס בולגרי מזן הדס) עם כפית סודה לשתייה יום.
  • למחרת מחלקים בשקיות ומכניסים למקפיא אין צורך בכל החומוס.
  • בסיר מבשלים כשעתיים את גרגירי החומוס (בסיר לחץ זה שעה) עם בצל ו 2 שיני שום, כי זה מוסיף המון טעם.
  • לאחר הבישול, מסננים את גרגירי החומוס אבל שומרים את הנוזלים.
  • טוחנים במעבד מזון את הכל ומוסיפים מעט קוביות קרח, טחינה, ואת שאר החומרים. טוחנים עד לקבלת למרקם חלק ומשחתי. צריך להיות סבלניים ולא להוסיף בבת אחת, לפעמים לוקח זמן עד שהכל מתאחד ומגיע למרקם הרצוי.
  • לוקחים צלחת עמוקה ורחבה ועם כף מצקת מסדרים יפה מהחומוס בתנועות סיבוב, באמצע מפזרים גרגירי חומוס עם שמן זית, מעט מסלט התטבילה, מעט פטרוזיליה.
נסית את המתכון ואהבת אותו? כתבו לנו חוות דעת עליו בתגובות למטה ואל תשכחו לדרג אותו! נשמח אם תשתפו אותו עם החברים ובני המשפחה.