Go Back
עוגת שוקולד

עוגת שוקולד מושלמת

רכות מופלאה עם מרקם ענני ושוקולדי
ציון 5 על ידי 2 דירוגים
באדיבות: רוחמה כהן כהן

ציוד

תבנית 26

המצרכים

לעוגה:

  • 4 ביצים
  • 1 כוס סוכר
  • 1 כוס חלב
  • ¾ כוס שמן
  • 1 סוכר וניל
  • 1 כוס קמח תופח
  • 1 אינסטנט פודינג שוקולד
  • 1 שקית אבקת אפייה
  • 4 כפות שוקולית
  • 1 כפית נס קפה
  • 1 כף קקאו

לציפוי:

  • 1 שמנת מתוקה (250 מ"ל)
  • 1 חפיסה שוקולד מריר (100 גרם)
  • 3 כפות ממרח נוטלה

אופן ההכנה

  • להכנת העוגה - בקערה מקציפים את הביצים עם הסוכר, חלב, שמן, וסוכר וניל, עד לקבלת קצף יציב.
  • בקערה נפרדת שמים את הקמח תופח, אינסטנט שוקולד, אבקת אפייה, נס קפה, וקקאו, ומערבבים יחד.
  • לאחר ערבוב טוב, מוסיפים את היבשים (קערה שנייה) לקערה הראשונה ומערבבים.
  • שופכים לתבנית משומנת 26 ומכניסים לאפייה רגילה בחום של 160 מעלות למשך 45-50 דקות.
  • להכנת הציפוי - ממיסים את הכל יחד על הגז, ואז שופכים מעל העוגה בעודה חמה.
נסית את המתכון ואהבת אותו? כתבו לנו חוות דעת עליו בתגובות למטה ואל תשכחו לדרג אותו! נשמח אם תשתפו אותו עם החברים ובני המשפחה.