Go Back
מתכון עראייס מעלף

עראיס טעים ומושלם בקלי קלות

מתכון קל להכנת עראיס אורגינל. פיתה חצויה במילוי בשר טחון, צנוברים, פטרוזיליה ותבלינים.
ציון 5 על ידי דירוג אחד
באדיבות: מרי שרבי

ציוד

פלנצ'ה/מחבת
תבנית אפייה בינונית

המצרכים

  • ½ קילו בשר טחון (אפשר גם שומן כבש)
  • 1 בצל סגול (קצוץ)
  • ½ כוס צנוברים
  • 1 צרור פטרוזיליה (קצוץ)
  • ½ כפית בהרת
  • 1 כפית פלפל שחור גרוס
  • 1 כפית מלח
  • 4 פיתות (חצויות לחצי)
  • שמן זית

אופן ההכנה

  • בקערה שמים את הבשר עם הצנוברים, פטרוזיליה, תבלינים, ומערבבים היטב עד לאיחוד.
  • ממלאים את החצי פיתה בבשר (לא מבושל) עד הסוף, ואז משמנים את כל הפיתה בשמן זית.
  • מחממים על הגז את הפלנצ'ה/מחבת (אין צורך לשים שמן) ומניחים את הפיתה כלפי מטה שהבשר יתבשל למשך חמש דקות צריבה.
  • מסובבים את הפיתה לצדדים וצורבים עד לקבלת פסים.
  • מחממים תנור לחום 180 מעלות במצב אפיה ומרפדים את התבנית בנייר אפיה.
  • מברישים את הפיתה בשמן זית ומכניסים לתנור במשך 7 דקות.
  • לאחר מכן מוציאים ומגישים לצד סלט עגבניות חריף וטחינה, אפשר גם עמבה למי שאוהב.
נסית את המתכון ואהבת אותו? כתבו לנו חוות דעת עליו בתגובות למטה ואל תשכחו לדרג אותו! נשמח אם תשתפו אותו עם החברים ובני המשפחה.