Go Back
עוגת גבינה

עוגת גבינה אפויה פשוטה ומדהימה

מלית עשירה ומנחמת עם תחתית מפנקת. לא תפסיקו ליישר
ציון 4.33 על ידי 100 דירוגים
באדיבות: עמליה מילי סטמקר

ציוד

תבנית 26

המצרכים

לתחתית הבצק (לא חייב):

  • 1 כוס קמח (תופח)
  • 100 גרם חמאה
  • ¼ כוס סוכר

למלית הגבינה:

  • 750 גרם גבינה לבנה 5%
  • 1 קרם גבינת שמנת 5% (200 מ"ל)
  • 2 שמנת חמוצה (400 מ"ל)
  • גרידת לימון אחד (בגודל בינוני)
  • 4 כפות קורנפלור
  • 4 כפות אינסטנט פודינג וניל
  • 6 ביצים (להפריד)
  • ¾ כוס סוכר
  • 1 שקית סוכר וניל

אופן ההכנה

  • להכנת התחתית (אם רוצים) - לשים את כל המרכיבים לתחתית יחד, ואז מרפדים על התבנית ומכניסים לאפייה במשך עשר דקות בערך על חום 180 מעלות. לאחר מכן מצננים.
  • להכנת מלית הגבינה - מפרידים ביצים, נערבב קודם היטב את החלמונים עם הגבינות, השמנת החמוצה והסוכר וניל. את הקורנפלור והפודינג נרצה להוסיף בסוף בהדרגה. ולערבב את הכל עם מטרפה עד שנקבל תערובת חלקה.
  • בקערה נפרדת נקציף את החלבונים עם 3/4 כוס סוכר עד שמקבלים קצף חלק ומבריק
  • נערבב כף גדושה של קצף לתוך תערובת הגבינה וכך נוסיף בהדרגה את שאר הקצף עד שנקבל תערובת אחידה. לא לערבב יותר מדי, ממש בעדינות.
  • נרפד בתבנית 26 נייר אפיה מקופל להגבהה בדפנות התבנית, נשמן ונשפוך לתוכה את העוגה. במידה ואפינו תחתית בצק, אז כמובן שופכים מעל לתחתית שאפינו.
  • בתחתית התנור נניח תבנית מים ונחמם את התנור לחום של 180 מעלות
  • נאפה למשך 20 דקות, ואז ננמיך את החום ל-150 מעלות ונאפה למשך שעה נוספת, עד הזהבה ושהעוגה קפיצית ורוטטת למגע.
  • להשאיר בתנור עד שהעוגה מתקררת ויורדת לגובה אחרי האפיה בהדרגה, אפשר לפתוח את הדלת של התנור ממש מעט, יש צניחה של העוגה אבל רק כזו קלה.
  • החום מאוד תלוי בתנור שיש לכם אז פעם ראשונה כדי לנסות את העוגה ולכתוב את זמן האפיה שלקח לפעם הבאה.

הערות וטיפים

ציוד נדרש: תבנית עגולה בקוטר 26 או 28 ס"מ (רינג גבוה).
לגבי גובה העוגה: כשפותחים את התנור בשלב הראשוני של האפייה ומשחררים את הדפנות - האדים יוצאים מהצדדים ולא נכלאים בעוגה, כך היא ממשיכה לעלות ולא צונחת לפיתה כי ברגע שהאדים כלואים ומסיימים את האפייה הם מתאדים והעוגה צונחת. גם לאחר השחרור של האדים יש צניחה של העוגה אבל צניחה ממש קלה ולא מורגשת.
נסית את המתכון ואהבת אותו? כתבו לנו חוות דעת עליו בתגובות למטה ואל תשכחו לדרג אותו! נשמח אם תשתפו אותו עם החברים ובני המשפחה.