Go Back
לחם כוסמין מתכון

לחם כוסמין מופלא רך ואוורירי

מתכון שתמיד מתקבל ברכות ואווריריות עם טעם נדיר שתמיד תרצו עוד ביס קטנטן.
ציון 4.12 על ידי 9 דירוגים
באדיבות: רותם גור

ציוד

כוס חד פעמית לשתייה קרה
תבנית לחם/ אינגליש קייק

המצרכים

  • 1 קילו קמח כוסמין מלא
  • 3 כפות סוכר
  • 2 כפות שמרים יבשים
  • 3 כפות שמן זית
  • 3 כפות שמן קנולה
  • 4 כוסות מים חמימים
  • 2 כפיות מלח

אופן ההכנה

  • במיקסר עם וו לישה שמים את הקמח עם הסוכר, שמרים יבשים, שמן זית, שמן קנולה, ומים חמימים ששופכים בהדרגה ולפי הצורך.
  • מערבלים 10 דקות ולקראת הסוף מוסיפים 2 כפיות מלח. לאחר מכן מכסים ומתפיחים כשעה.
  • עם ידיים מעט משומנות מוציאים אוויר מהבצק, מחלקים אותו לשני חלקים ומכינים את הצורה של הלחם
  • להניח בתבנית לחם/ בתבנית אינגליש קייק מעט משומנת/ להכין כדור מעט שטוח ולהניח בתבנית התנור על נייר אפיה.
  • מכסים בבד דק ומתפיחים עוד כשעה.
  • מברישים בביצה טרופה ואז מכניסים לתנור שחומם מראש למשך 30 דקות ל-180 מעלות ואופים כחצי שעה.
  • מוציאים את הלחמים המוכנים ומניחים על מגבת ומעל מכסים במגבת לחה.
  • ממתינים שיתקרר ורק אז פורסים.
נסית את המתכון ואהבת אותו? כתבו לנו חוות דעת עליו בתגובות למטה ואל תשכחו לדרג אותו! נשמח אם תשתפו אותו עם החברים ובני המשפחה.