Go Back
מופלטה

מתכון מנצח למופלטה רכה וטעימה

מרקם משגע וטעם עוד יותר
ציון 5 על ידי דירוג אחד
באדיבות: מורן תורג'מן

המצרכים

  • 1 קילו קמח מנופה
  • 1 כפית שטוחה מלח
  • 1 ½ כפות שמרים יבשים
  • 3 כפות סוכר
  • 4 כפות שמן
  • 3 כוסות קרטון מים פושרים
  • דבש וחמאה

אופן ההכנה

  • נלוש את כל החומרים יחד היטב עד שמקבלים בצק אחיד.
  • לאחר לישה, מכסים את הבצק ונותנים לו זמן מנוחה של 20-30 דקות.
  • לאחר סיום ההתפחה, קורצים כדורים בינוניים (מקילו יוצאים 32 כדורים בערך) ומניחים אותם בתבנית עם שמן שמגיע עד לאמצע גובה הכדורים.
  • נותנים עוד מנוחה של 10 דקות ואז פותחים כל כדור עם ידיים משומנות לעלה דק ככל האפשר.
  • שמים על מחבת טפלון, הופכים ומניחים מעל עוד על וכך ממשיכים (כמו בסרטון).

הערות וטיפים

סרטון אופן הכנה:
נסית את המתכון ואהבת אותו? כתבו לנו חוות דעת עליו בתגובות למטה ואל תשכחו לדרג אותו! נשמח אם תשתפו אותו עם החברים ובני המשפחה.