Go Back
מופלטה

מופלטה קלה ללא שמרים למימונה

רכות ודקיקות נפלאה עם טעם נהדר
ציון 4.25 על ידי 4 דירוגים
באדיבות: יפה רייפלר

המצרכים

  • 500 גרם קמח מנופה
  • ½ כפית מלח
  • 1 ½ כוסות מים
  • 1 כוס שמן

אופן ההכנה

  • מכניסים את הקמח לקערה ומוסיפים אליו את המלח, ואחד וחצי כוסות מים. ללוש הכל היטב עד לקבלת בצק אחיד.
  • לאחר לישה, קורצים עיגולים בגודל כדור פינג פונג ושופכים מעליהם שמן. מניחים בצד להתפחה למשך 20 דקות בערך.
  • פותחים כל כדור בעזרת מערוך דק דק.
  • מטגנים במחבת משומנת קלות אחד מעל השני - נשמן את המחבת רק בפעם הראשונה, ונניח את המופלטה במחבת על אש נמוכה (יש לעבוד בזריזות כי זה נהיה מוכן מהר)
  • נהפוך את המופלטה ואז נניח עליה מיד עוד מופלטה, ואז נהפוך את שניהם יחד ונניח עוד אחת וככה לסירוגין. כמובן חשוב מאוד שבכל פעם שמניחים מופלטה חשוב מאוד להניח על הצד שכבר מוכן במופלטה שבמחבת.
  • מגישים חמה עם חמאה ודבש.
נסית את המתכון ואהבת אותו? כתבו לנו חוות דעת עליו בתגובות למטה ואל תשכחו לדרג אותו! נשמח אם תשתפו אותו עם החברים ובני המשפחה.