Go Back
עוגת שוקולד

עוגת שוקולד מעלפת לפסח

עסיסית, אוורירית, וחלומית
ציון 5 על ידי דירוג אחד
באדיבות: סוניה סאני בן הרוש

ציוד

כוס מדידה אוניברסלית
2 תבניות אינגליש קייק חד פעמיות משומנות
תנור מחומם מראש על 170 מעלות

המצרכים

  • 5 ביצים (שלמות)
  • 1 כוס סוכר
  • 1 כוס שמן
  • 1 כוס שוקולית
  • 1 כוס קמח מצה דק לעוגות (אפשר כמובן להמיר לקמח רגיל+א.אפיה או לקמח תופח ולהכין בכל ימות השנה)
  • 1 שקית אבקת אפיה
  • ½ מיכל שמנת צמחית

לגנאש שוקולד:

  • 100 גרם שוקולד מריר
  • ½ מיכל שמנת צמחית
  • ממיסים במיקרוגל דקה או על להבה עד להמסה של השוקולד ולערבב היטב.

לקישוט:

  • קוקוס או סוכריות צבעוניות או פשוט כלום

אופן ההכנה

  • קודם כל, נחמם תנור ל170 מעלות.
  • נשים בקערה את הביצים שלמות ונתחיל להקציף עם מיקסר ידני או מטרפה ידנית עד שהקצף שלנו מתחיל לתפוח. לאחר מכן נתחיל להוסיף את הסוכר בהדרגה, ונתחיל להוסיף את השמן בהדרגה ולאחר מכן מתחילים להוסיף את השוקולית, קמח מצה דק,ו את אבקת האפיה.
  • לבסוף נוסיף את השמנת הצמחית ונערבב היטב עד לקבלת בלילה חלקה ואחידה.
  • נעביר ל-2 תבניות אינגליש קייק משומנות ונכניס לתנור שחומם מראש ל-170 מעלות. נאפה למשך 30-40 דקות בערך או עד שקיסם שנועצים בעוגה יוצא יבש.
  • בעזרת שיפוד נעשה קצת חורים מעל העוגה כך שהשוקולד שנשים מעל יחלחל גם פנימה.
  • נכין את הגנאש על ידי המסה במיקרוגל דקה או על להבה עד להמסה של השוקולד ולערבב היטב. לאחר מכן נשפוך מעל העוגה.
  • נצנן מעט ונקשט בקוקוס או סוכריות או בלי כלום.
נסית את המתכון ואהבת אותו? כתבו לנו חוות דעת עליו בתגובות למטה ואל תשכחו לדרג אותו! נשמח אם תשתפו אותו עם החברים ובני המשפחה.