מתכון לעוגת גבינה גבוהה ומושלמת עם טעם נדיר במלית גבינה עשירה ורכה.
ציון 4.24 על ידי 17 דירוגים
באדיבות: סיגלית ימין
ציוד
סיר ג'חנון מס' 26 / 24 / 22
כוס מדידה אוניברסלית
המצרכים
לעוגה:
1חבילהגבינה לבנה 9% / 5%(750)
1גביעשמנת של פעם(200 מ"ל)
7 ביצים( M)
1כוס סוכר(אפשר יותר למי שאוהב מתוק)
1שקית סוכר וניל(10 גרם)
גרידת לימון( מלימון אחד)
4כפות קורנפלור
3כפות אינסטנט פודינג וניל
½חבילהחמאה (50 גרם - לשמן את הסיר)
לציפוי (לא חובה):
1חבילה אינסטנט פודינג וניל(80 גרם)
2חבילותשמנת מתוקה(500 גרם)
אופן ההכנה
מפרידים את הביצים ומקציפים את החלבונים לקבלת קצף יציב, מבריק ותופח, עם קורט מלח וכוס סוכר בהדרגה.
בקערה נפרדת מערבבים את הגבינות, החלמונים, קורנפלור, אינסטנט פודינג וניל, גרידת לימון מלימון אחד, וסוכר וניל, ואז מקפלים פנימה את קצף החלבונים. מערבבים בצורת קיפול איזה שלוש פעמים.
יוצקים את הבלילה לסיר ג'חנון משומן טוב עם נייר אפיה משומן, וממלאים תבנית של מים ושמים בתנור.
מניחים את הסיר של העוגה בתוך התבנית של המים, ואז מתחילים את האפייה הרגילה של העוגה על חום 200 מעלות ל-10 דקות הראשונות.
לאחר מכן מורידים את הטמפרטורה ל-170 מעלות ואופים למשך שעה ורבע עד שהעוגה מוכנה.
כדי להבטיח עוגה מושלמת בלי סדקים, רצוי לסנן את הנוזלים של הגבינה כמה שעות לפני שנכין את העוגה או אפילו לילה שלם במקרר. מוציאים את הביצים והגבינות ומניחים על השיש חצי שעה בטמפרטורת החדר.
נסית את המתכון ואהבת אותו? כתבו לנו חוות דעת עליו בתגובות למטה ואל תשכחו לדרג אותו! נשמח אם תשתפו אותו עם החברים ובני המשפחה.