Go Back
עוגת גבינה אפויה גבוהה

עוגת גבינה גבוהה ומושלמת

מתכון לעוגת גבינה גבוהה ומושלמת עם טעם נדיר במלית גבינה עשירה ורכה.
ציון 4.24 על ידי 17 דירוגים
באדיבות: סיגלית ימין

ציוד

סיר ג'חנון מס' 26 / 24 / 22
כוס מדידה אוניברסלית

המצרכים

לעוגה:

  • 1 חבילה גבינה לבנה 9% / 5% (750)
  • 1 גביע שמנת של פעם (200 מ"ל)
  • 7 ‏ביצים ( M)
  • 1 כוס סוכר (‏אפשר יותר למי ‏שאוהב מתוק)
  • 1 שקית סוכר וניל (10 גרם)
  • גרידת לימון ( מלימון אחד)
  • 4 כפות קורנפלור
  • 3 כפות אינסטנט פודינג וניל
  • ½ חבילה ‏חמאה (50 גרם - לשמן את הסיר)

לציפוי (לא חובה):

  • 1 חבילה אינסטנט פודינג וניל (80 גרם)
  • 2 חבילות שמנת מתוקה (500 גרם)

אופן ההכנה

  • ‏מפרידים את הביצים ומקציפים את החלבונים ‏לקבלת קצף יציב,‏ ‏מבריק ותופח, עם קורט מלח וכוס סוכר ‏בהדרגה.
  • בקערה נפרדת ‏מערבבים את הגבינות, החלמונים, קורנפלור, אינסטנט פודינג וניל, גרידת לימון מלימון אחד, וסוכר וניל, ואז מקפלים פנימה את קצף החלבונים. מערבבים בצורת קיפול‏ איזה שלוש פעמים.
  • יוצקים את הבלילה ‏לסיר ג'חנון ‏משומן טוב עם נייר אפיה ‏משומן, וממלאים תבנית של מים ושמים בתנור.
  • מניחים את הסיר ‏של העוגה בתוך התבנית של המים, ואז מתחילים את האפייה הרגילה ‏של העוגה על חום 200 מעלות ל-10 דקות הראשונות.
  • לאחר מכן מורידים את הטמפרטורה ל-‏170 מעלות ‏ואופים למשך שעה ורבע עד שהעוגה מוכנה‏.
  • משאירים בתנור כבוי לעוד שעה ‏שהעוגה תתקרר ‏ואז מכניסים למקרר להתייצבות.

הערות וטיפים

כדי להבטיח עוגה מושלמת בלי סדקים, רצוי לסנן את ‏הנוזלים של הגבינה כמה שעות לפני שנכין את העוגה או אפילו לילה שלם במקרר.‏ מוציאים את הביצים ‏והגבינות ומניחים על השיש חצי שעה ‏בטמפרטורת החדר.
נסית את המתכון ואהבת אותו? כתבו לנו חוות דעת עליו בתגובות למטה ואל תשכחו לדרג אותו! נשמח אם תשתפו אותו עם החברים ובני המשפחה.