Go Back
עוגת שוקולד לפסח 

עוגת שוקולד לפסח ב-10 דקות

עסיסיות מטריפה עם טעם מענג
ציון 4 על ידי דירוג אחד
באדיבות: חני אסור

ציוד

תבנית קוטר 20/22
כוס חד פעמית לשתייה קרה

המצרכים

לעוגת שוקולד:

  • 150 גרם חמאה (מרגרינה לפרווה)
  • 2 חפיסות שוקולד מריר
  • 2 כפות רום
  • ¼ כוס סוכר
  • ½ כוס חלב (לפרווה אפשר ½ שמנת צמחית)
  • אבקת אפייה (כשר לפסח)
  • 2 ביצים
  • ½ כוס קמח מצה דק

לגנאש:

  • ½ חבילת שמנת מתוקה (או צמחית)
  • 1 חפיסה שוקולד מריר

אופן ההכנה

  • להכנת העוגה - על האש ממיסים את החמאה עם השוקולד מריר, רום, ¼ כוס סוכר, וחצי כוס חלב. מערבבים תוך כדי. לאחר מכן שמים בצד לקירור.
  • לאחר שמתקרר, מוסיפים את האבקת אפייה, שני ביצים, וחצי כוס קמח מצה, ומערבבים לאיחוד.
  • מעבירים הכל לתבנית קוטר 20/22 ומכניסים לאפייה רגילה בתנור מחומם על 160 מעלות למשך 35 דקות בערך.
  • להכנת הגנאש - ממיסים יחד את המצרכים, ושופכים מעל לעוגה.
נסית את המתכון ואהבת אותו? כתבו לנו חוות דעת עליו בתגובות למטה ואל תשכחו לדרג אותו! נשמח אם תשתפו אותו עם החברים ובני המשפחה.