Go Back
עוגת אגוזים

עוגת אגוזים לפסח עם קצפת

בשילוב טעמים עשיר ומאוזן
עדיין אין דירוגים
באדיבות: ליאורה סויסה בר מוחה

ציוד

תבנית אפיה 26 או מרובעת

המצרכים

לעוגה:

  • 5 ביצים L (גודל חשוב!)
  • 1 ¼ כוסות ורבע סוכר
  • 1 שקית אבקת אפיה
  • 1 שקית סוכר וניל
  • 1 כוס קוקוס
  • 1 כוס אגוזים טחונים (לא אבקה)
  • 1 שוקולד מריר שבור לחתיכות קטנות (לא מגורד)
  • 1 כוס פחות 3 כפות קמח מצה דק לעוגות
  • 3 כפות קמח תפוחי אדמה
  • 1 כוס נס קפה - להכין כוס נס קפה בלי חלב לפני תחילת הכנת העוגה ולתת לו להתקרר
  • ¾ כוס שמן

לציפוי:

  • חצי כוס נס קפה ללא חלב חם
  • 1 חבילה שמנת מתוקה (250 מ"ל)
  • 2 כפות אבקת סוכר
  • 1 אינסטנט פודינג וניל
  • ½ כוס חלב
  • אגוזים גרוסים ושוקולד (לקישוט)

אופן ההכנה

  • מקציפים את החלבונים עם קורט מלח וכוס וחצי סוכר עד לקבלת קצף תפוח.
  • לאחר מכן מוסיפים את החלמונים ואז הסוכר וניל. מנמיכים את המיקסר ואז מוסיפים בזרם דק את השמן, ולאחריו מוסיפים את כוס הנס קפה הקרה בזרם דק.
  • מוסיפים את הקוקוס ואז האגוזים ושוקולד גרוס, ובסוף את אבקת האפייה, קמח תפוחי אדמה, וקמח. מערבבים לאחידות.
  • לצקת את הבלילה לתבנית ולהכניס לאפייה רגילה בתנור מחומם על 165 מעלות למשך 40 דקות.
  • איך שהעוגה יוצאת מהתנור שופכים עליה עם כפית (לפזר על העוגה בעדינות) חצי כוס נס קפה ללא חלב חם.
  • לאחר מכן משאירים את העוגה להתקרר מעט.
  • לאחר התקררות, מקציפים את השמנת מתוקה, אבקת סוכר, אינסטנט פודינג, וחלב, ואז מצפים את העוגה. מפזרים מעל גם אגוזים גרוסים ושוקולד.
נסית את המתכון ואהבת אותו? כתבו לנו חוות דעת עליו בתגובות למטה ואל תשכחו לדרג אותו! נשמח אם תשתפו אותו עם החברים ובני המשפחה.