Go Back
לחם לפסח רך

לחם לפסח רך ואוורירי כענן

עם טעם מענג ומפתיע
ציון 5 על ידי דירוג אחד
באדיבות: סימה ארביד

ציוד

כוס חד פעמית לשתייה חמה

המצרכים

  • 1 שקית קמח שמרים של פסח הכחול (350 גרם)
  • ½ כפית מלח
  • ½ כף סוכר
  • 2 ביצים
  • ¼ כוס שמן
  • 1 כוס מים

אופן ההכנה

  • במעבד מזון שמים את הקח ומוסיפים אליו את המלח וסוכר, ומערבבים מעט.
  • לאחר מכן מוסיפים גם את הביצים, רבע כוס שמן, וכוס מים. מערבבים הכל יחד בין 7-8 עד שנהייה כמו בלילה של עוגה.
  • מעבירים לקערה, מרססים מעט שמן מלמעלה, ונותנים מנוחה של חצי שעה. מכסים בניילון.
  • לוקחים תבניות (אפשר אינגליש קייק) עם נייר אפייה, ושופכים את כל הבלילה בתבניות. מחלקים ל-5 או 6 על המגש של התנור, מורחים מעל חלמון עם מעט מים וקורט מלח, ושומשום, ונותנים להם מנוחה של חצי שעה.
  • מכניסים לאפייה רגילה פס עליון תחתון, על חום 160 מעלות למשך 30 דקות בערך. איך שמסיימים אפייה, מוציאים ומכסים עם מגבת.
נסית את המתכון ואהבת אותו? כתבו לנו חוות דעת עליו בתגובות למטה ואל תשכחו לדרג אותו! נשמח אם תשתפו אותו עם החברים ובני המשפחה.