בקערה נערבב את הקמחים, שמרים, וסוכר.
נוסיף את יתר המצרכים מלבד המלח, וללוש ליצירת בצק.
נוסיף את המלח ולשים עוד 7-10 דקות (ביד או במיקסר, איך שנוח).
לאחר שמקבלים בצק מעט דביק (לבדוק את המרקם חשוב מאוד!) אנו עוטפים בניילון נצמד ומניחים להתפחה כשעה.
לאחר ההתפחה נתחיל לעצב לחמניות, נחלק ל-12 כדורים שווים ונעצב צורה.
נטבול את הלחמניות בתוך הקערה עם המים וזה השלב למי שרוצה לצפות את הלחמניות בשומשום/דגנים/שיבולת שועל וכו'.
נניח בתבנית ונתפיח כשעה או עד להכפלת הנפח (תלוי במזג האוויר).
נאפה בתנור שחומם מראש על 180 מעלות עם תבנית מים בתחתית התנור.