Go Back
+ servings
לחמניות כוסמין

לחמניות כוסמין בריאות

לחמניות כוסמין טעימות עם נגיעות גרעינים ותוספות ממכרות
ציון 5 על ידי 3 דירוגים
כמות 12 לחמניות
זמן הכנה: 30 minutes
באדיבות: הילה סמוכה רשתי

ציוד

קערה גדולה לערבוב
מיקסר (לא חובה)
תבנית לתנור
קערה רחבה עם מים (חוץ מקערת המצרכים!)
תבנית עם מים לתחתית התנור

המצרכים

  • 800 גרם קמח כוסמין (או שיפון)
  • 200 גרם קמח לבן
  • 4 כפות סוכר
  • 4 כפות שמרים יבשים (או שקית שמרית)
  • 1 ביצה
  • ½ כוס שמן
  • 2 כוסות מים קרים
  • ½ כף מלח

אופן ההכנה

  • בקערה נערבב את הקמחים, שמרים, וסוכר.
  • נוסיף את יתר המצרכים מלבד המלח, וללוש ליצירת בצק.
  • נוסיף את המלח ולשים עוד 7-10 דקות (ביד או במיקסר, איך שנוח).
  • לאחר שמקבלים בצק מעט דביק (לבדוק את המרקם חשוב מאוד!) אנו עוטפים בניילון נצמד ומניחים להתפחה כשעה.
  • לאחר ההתפחה נתחיל לעצב לחמניות, נחלק ל-12 כדורים שווים ונעצב צורה.
  • נטבול את הלחמניות בתוך הקערה עם המים וזה השלב למי שרוצה לצפות את הלחמניות בשומשום/דגנים/שיבולת שועל וכו'.
  • נניח בתבנית ונתפיח כשעה או עד להכפלת הנפח (תלוי במזג האוויר).
  • נאפה בתנור שחומם מראש על 180 מעלות עם תבנית מים בתחתית התנור.

הערות וטיפים

טיפים והסברים להצלחה
  • למי שאין משקל - שופכים 1 ק"ג קמח בריא לקערה וממירים 3/4 כוס מתוכו בקמח לבן (כך 80% כוסמין).
  • הלחמניות הן 80% קמח מלא מכל סוג שהוא ו-20% קמח לבן.
  • מי שרוצה יכול לשנות את היחסים בהתאם להעדפה - לשים לב שגם כמות המים משתנה בהתאם.
  • את המים תמיד רצוי להכניס בהדרגה (בפרט כשמדובר בקמחים בריאים) - לפעמים ייתכן שהיה צורך במעט/יותר מים.
  • יש להקפיד על התפחה נכונה וטבעית מבלי לנסות לזרז את ההתפחה - חשוב מאוד!.
  • במתכון יש סוכר, למי שאינו יכול מסיבות בריאותיות או אחרות יכול להשתמש בתחליפים או לוותר לגמרי.
נסית את המתכון ואהבת אותו? כתבו לנו חוות דעת עליו בתגובות למטה ואל תשכחו לדרג אותו! נשמח אם תשתפו אותו עם החברים ובני המשפחה.