Go Back
עוגת קרמבו

עוגת קרמבו כשרה לפסח

קבלו מתכון לעוגת קרמבו כשרה לפסח המתקבלת במרקם רך וחלומי.
ציון 5 על ידי 3 דירוגים
באדיבות: סיגלית ימין

ציוד

תבנית עגולה מס 24
כוס מדידה אוניברסלית

המצרכים

לטורט:

  • 2 חפיסות ‏שוקולד מריר (200 גרם )
  • ½ מיכל ‏שמנת ‏מתוקה (125 מ"ל)
  • 6 ביצים (בטמפרטורת החדר)
  • ½ כוס סוכר

לקרם: ‏

  • 2 מיכלי שמנת מתוקה (500 מ"ל / לפרווה להחליף לצמחית)
  • ¼ כוס ‏סוכר
  • 1 חבילה ‏אינסטנט פודינג וניל (80 גרם)
  • 2 גביעי ‏ שמנת חמוצה (לפרווה לא לשים‏)
  • 1 כוס קוקוס

לציפוי:

  • ½ מיכל שמנת מתוקה (125 מ"ל)
  • ½1 ‏שוקולד מריר / חלב (150 גרם )
  • 1 כפית נס קפה (לא חובה)

אופן ההכנה

להכנת העוגה:

  • נכניס לקערה שוקולד מריר עם חצי שמנת מתוקה ‏ונמיס ‏במיקרוגל.
  • ‏‏נניח בצד לצינון ‏במיקסר נקציף שש ביצים עם ‏חצי כוס סוכר לקצף יציב, ‏תופח, ואוורירי. בערך 10 דקות.
  • נוסיף את תערובת השוקולד ‏ואז נניח את כל התערובת בתבנית עגולה מס 24 משומנת.
  • נכניס לאפייה על חום 180 מעלות למשך 30-35 דקות עד ‏שהעוגה ‏תפוחה, ‏רכה, ומעט רוטטת. היא מתייצבת ‏בקירור.

להכנת הקרם:

  • נקציף שני שמנת מתוקה ‏עם רבע כוס סוכר, אינסטנט פודינג וניל, ‏שמנת חמוצה, כוס קוקוס‏ עד שמקבלים קרם יציב.
  • נשטח את הקרם על העוגה הקרה ‏בתבנית ‏ונעביר למקפיא להתייצבות של לפחות 4 שעות.

להכנת הציפוי:

  • נשים בקערה חצי מיכל שמנת מתוקה, שוקולד מריר או חלב, נס קפה, ונמיס במיקרוגל.
  • נערבב,‏ נצנן, ואז נמזוג את הציפוי על העוגה הקרה ונחזיר ‏למקפיא.
  • ‏כעבור כמה שעות ‏נעביר סכין מסביב לעוגה כדי לשחרר את העוגה, ‏מפשירים במקרר לכמה שעות, ‏פורסים ומגישים.
נסית את המתכון ואהבת אותו? כתבו לנו חוות דעת עליו בתגובות למטה ואל תשכחו לדרג אותו! נשמח אם תשתפו אותו עם החברים ובני המשפחה.