Go Back
עוגת שוקולד

עוגת שוקולד לפסח מושלמת וקלה

במרקם רך ועסיסי עם שוקולד עשיר
ציון 4 על ידי דירוג אחד
באדיבות: הגר הדן

ציוד

כוס חד פעמית לשתייה קרה

המצרכים

לעוגה:

  • 6 ביצים מופרדות
  • 2 כוסות סוכר
  • 2 כפות שוקולית
  • 2 כפות קקאו
  • 1 כפית נס קפה
  • 1 ¼ כוסות מים רותחים
  • 2 כוסות קמח של פסח
  • 1 שקית אבקת אפייה

לציפוי שוקולד:

  • 1 חבילה שוקולד מריר
  • 1 חבילה שוקולד פרה (שוקולד חלב)
  • 1 שמנת מתוקה

אופן ההכנה

  • להכנת העוגה - מפרידים את הביצים, ומקציפים את ה-6 חלבונים עם 2 כוסות סוכר על מהירות במשך 4 דקות.
  • לאחר מכן מורידים מהירות ובהדרגה מוסיפים את החלמונים עם כוס שמן, שוקולית, קקאו, נס קפה, מים רותחים, קמח של פסח, ואבקת אפייה.
  • לאחר מכן משמנים תבנית ושופכים לתוכה. מכניסים לאפייה רגילה בתנור על חום 180 מעלות למשך 30 דקות בערך.
  • כשהעוגה מוכנה, מוציאים ונותנים לה להתקרר. לאחר מכן חותכים לקוביות ומצפים בציפוי שוקולד.
  • להכנת הציפוי שוקולד - ממיסים את הכל בפולסים של 30 שניות במיקרו. לאחר מכן מערבבים ושופכים מעל לעוגה.
נסית את המתכון ואהבת אותו? כתבו לנו חוות דעת עליו בתגובות למטה ואל תשכחו לדרג אותו! נשמח אם תשתפו אותו עם החברים ובני המשפחה.