Go Back

עוגיות תמרים מגולגלות לפסח

מרקם פריך עם מלית תמרים משגעת
ציון 4.43 על ידי 7 דירוגים
באדיבות: שרה יוסף

המצרכים

  • 1 שקית קמח תופח כשר לפסח
  • 1 כוס קמח שקדים
  • 100 גרם מזולה
  • 1 קורט מלח
  • 2 כפות אבקת סוכר
  • 1 ביצה
  • ¼ כוס מים

למילוי:

  • 1 קופסה ממרח תמרים
  • 1 כוס אגוזים טחונים גס
  • 1 כפית קינמון
  • גרידת אגוז מוסקט

לקישוט:

  • אבקת סוכר

אופן ההכנה

  • בקערה שמים את כל המצרכים לבצק יחד, וללוש עד לקבלת בצק נעים.
  • לאחר לישה, מחלקים את הבצק ל-4 כדורים שווים.
  • לוקחים 2 ניירות אפייה, ומרדדים כל כדור בין שני הניירות לא דק.
  • לאחר מכן מורחים ממרח תמרים ומפזרים מעל את האגוזים. מגלגלים יחד עם נהייר אפייה בזהירות לקבלת רולדה.
  • מניחים את הרולדות בתבנית עם נייר אפייה, ופורסים עד הסוף בלי להפריד.
  • מכניסים לאפייה רגילה על חום 180 מעלות למשך 30 דקות בערך.
  • לאחר אפייה, מוציאים את העוגה ומפזרים אבקת סוכר.
נסית את המתכון ואהבת אותו? כתבו לנו חוות דעת עליו בתגובות למטה ואל תשכחו לדרג אותו! נשמח אם תשתפו אותו עם החברים ובני המשפחה.