Go Back
עוגת שוקולד ואגוזים

עוגת שוקולד ואגוזים ללא קמח

מרקם חלומי עם שילוב טעמים מדהים
עדיין אין דירוגים
באדיבות: אצל ברכה במטבח

ציוד

תבנית 26 משומנת או תבנית 24 לעוגה גבוהה יותר

המצרכים

לעוגה:

  • 6 ביצים בטמפרטורת החדר
  • 1 כוס סוכר
  • 200 גרם חמאה בטמפרטורת החדר
  • 400 גרם אגוזים טחונים דק (4 כוסות)
  • 150 גרם שוקולד לעוגה
  • 1 שקית סוכר וניל
  • 1 כפית גדושה אבקת אפיה

למילוי קרם וניל:

  • 1 אינסטנט פודינג וניל (של אסם)
  • 1 כוס חלב קר (200 מ"ל)
  • 1 מיכל שמנת מתוקה (250 מ"ל)

אופן ההכנה

  • להכנת העוגה - לפני שמתחילים, מחממים תנור ל-180 מעלות, וממיסים את השוקולד בבן מארי.
  • בקערה שמים את הביצים שלמות עם הסוכר, סוכר וניל, וחמאה, ומקציפים היטב למשך 5-6 דקות.
  • לאחר מכן מוסיפים אתה אגוזים, שוקולד מומס, ואבקת אפייה, ומערבבים היטב בתנועות עטיפה בסבלנות עד לאיחוד החומרים.
  • לצקת לתבנית האפייה ומכניסים לאפייה בתנור למשך 45 דקות בערך.
  • לאחר אפייה נותנים לעוגה להתקרר קירור מלא. אין בעיה לכסות את העוגה היטב שהיא קרה, ואז לצפות ולמלא יום למחרת אם רוצים.
  • אפשר לקשט מלמעלה באבקת סוכר, שוקולד, אגוזים, או ציפוי פודינג, או כל מה שאוהבים, ואפשר גם למלא.
  • למילוי וניל - לצקת בקערה את הכוס חלב עם מיכל השמנת מתוקה, ואז מוסיפים את הפודינג ומקציפים למשך 3 דקות בערך במהירות גבוהה עד שנוצר קרם יציב.
  • חוצים את העוגה לשתיים, וממלאים בקרם.
נסית את המתכון ואהבת אותו? כתבו לנו חוות דעת עליו בתגובות למטה ואל תשכחו לדרג אותו! נשמח אם תשתפו אותו עם החברים ובני המשפחה.