Go Back
+ servings
לחמניות לפסח

מתכון לחמניות לפסח בקלי קלות

רכות מבפנים וקריספיות מבחוץ - וללא קמח תופח בכלל!
ציון 4.25 על ידי 4 דירוגים
כמות 13 לחמניות בערך
באדיבות: אורה ארגוב

ציוד

כוס מידה אוניברסלית 240 מ"ל או כוס כוס חד פעמית לשתייה חמה בנפח דומה

המצרכים

  • 2 כוסות קמח מצה דק (או רגיל)
  • ½ שמן
  • 1 כפית מלח
  • 1 כוס מים רותחים
  • 5 ביצים טרופות
  • ½ כפית אבקת אפייה כשרה לפסח

אופן ההכנה

  • להכנת הבצק - מערבבים יחד ידנית את הקמח, חצי כוס שמן, כפית מלח, כוס מים רותחים, וכפית אבקת אפייה. מערבבים היטב.
  • לאחר ערבוב, מוסיפים את ה-5 ביצים טרופות וממשיכים לערבב טוב.
  • לאחר מכן נותנים לבצק מנוחה של 20 דקות בערך להפתחה.
  • לאחר התפחה, משמנים מעט את הידיים ויוצרים כדורים. מניחים את הכדורים על נייר אפייה ומורחים מעל ביצה טרופה ומפזרים שומשום.
  • מכניסים לתנור לאפייה רגילה בחום של 180 מעלות עד להזהבה.
  • אפשר לקבוע את גודל הלחמנייה כפי שאוהבים.
נסית את המתכון ואהבת אותו? כתבו לנו חוות דעת עליו בתגובות למטה ואל תשכחו לדרג אותו! נשמח אם תשתפו אותו עם החברים ובני המשפחה.