Go Back
מופלטה לפסח

מופלטה לפסח רכה ומדהימה

עם מרקם משגע וטעם עוד יותר
ציון 4.50 על ידי 2 דירוגים
באדיבות: מיכל סלמאן

ציוד

כוס חד פעמית לשתייה חמה

המצרכים

  • 1 קילו קמח
  • 1 כפית שמרים יבשים
  • 1 כפית מלח
  • 2 כפות מלאות סוכר
  • ¼ כוס שמן
  • 3 כוסות מים פושרים בערך

אופן ההכנה

  • קודם נשים במיקסר עם וו לישה את כל החומרים חוץ מהמים. עושים גומה לשמרים על מנת שלא יגע במלח. את המים צריך להוסיף בהדרגה תוך כדי לישה .
  • נלוש עד לקבלת בצק רך מאוד ואחיד וטיפה דביק.
  • לאחר מכן מתחילים מצב של לישה-מנוחה: נותנים לישה במיקסר למשך 5 דקות בערך ואז נותנים מנוחה של 2 דקות, ככה חוזרים על הפעולה 2-3 פעמים עד שהבצק נהיה אחיד ורק מעט דביק. (במידה וצריך להוסיף עוד טיפה מים לא לפחד ולהוסיף בהדרגה ולא יותר מדי)
  • מכדררים את הבצק בתוך הקערה לכדור אחד גדול וחלק, בצורה כזו כשהידיים מעט רטובות ונחדיר את המים לבצק בעדינות על ידי הכדרור מלמעלה ללמטה (ראו בסרטון). נוסיף מעט מעט שמן מלמעלה ונמרח אותו עם היד על כל הבצק.
  • מכסים את הקערה עם 2 מפיות ונותנים לבצק תפיחה של חצי שעה.
  • לאחר התפיחה, נחלק בין 30-40 כדורים יפים ואחידים. חשוב מאוד! שלא יהיו פתוחים למטה כי אחרת הם יקרעו בפתיחה. (ראו את שיטת הלישה בסרטון).
  • נניח אותם בתבנית עם שמן שיעטוף אותם בשלמות גם מלמעלה (אפשר גם לעשות כך שבכל פעם שמניחים כדור בתבנית לסובב אותו בתבנית ואז השמן יגע בכולו. אבל חשוב לנקות את הידיים מהשמן במפית כל פעם לפני שנכדרר את הכדור הבא).
  • נתחיל עם הכדור הראשון שהנחנו בתבנית - נטבול את האצבעות בכל פעם במעט בשמן ונשמן גם את השיש היטב, ואז נפתח אותו על השיש, מהאמצע של העיגול כלפי חוץ ככה עד לעובי ולגודל הרצוי (לא יותר מדי כי שמרימים אותם למחבת הם מתרחבים עוד טיפה)
  • נשמן את המחבת רק בפעם הראשונה, ונניח את המופלטה במחבת על אש נמוכה (יש לעבוד בזריזות כי זה נהיה מוכן מהר)
  • נהפוך את המופלטה ואז נניח עליה מיד עוד מופלטה, ואז נהפוך את שניהם יחד ונניח עוד אחת וככה לסירוגין. כמובן חשוב מאוד שבכל פעם שמניחים מופלטה חשוב מאוד להניח על הצד שכבר מוכן במופלטה שבמחבת.

הערות וטיפים

סרטון אופן הכנה: 
נסית את המתכון ואהבת אותו? כתבו לנו חוות דעת עליו בתגובות למטה ואל תשכחו לדרג אותו! נשמח אם תשתפו אותו עם החברים ובני המשפחה.