Go Back
עוגת מוס שוקולד

עוגת מוס שוקולד כשרה לפסח

עם בסיס מרנג אגוזים עשיר
ציון 4.34 על ידי 3 דירוגים
באדיבות: מאיה פפיסמדוב

המצרכים

לבסיס המרנג:

  • 4 חלבונים (בטמפרטורת החדר)
  • ¾ כוס סוכר
  • 1 סוכר וניל
  • 1 כוס אגוזי מלך (גרוסים מעט גס)
  • ½ כוס קוקוס

לשכבת מוס השוקולד:

  • 300 גרם שוקולד מריר (שבור לקוביות)
  • 50 גרם חמאה (חתוכה לקוביות)
  • ½ כף רום (או ליקר קפה או קוניאק-לא חובה)
  • ¾ כוס חלב
  • 4 חלמונים
  • 2 כפות גדושות אינסטנט פודינג שוקולד
  • 4 כפות גדושות סוכר (2 כפות+2 כפות)
  • 2 קופסאות קרטון שמנת מתוקה (500 מ"ל)

אופן ההכנה

  • נתחיל בהכנת הבסיס - נקציף את החלבונים, נוסיף את הסוכר וסוכר וניל בהדרגה, ואז נמשיך להקציף לעוד 8 דקות בערך עד שמקבלים קצף נוקשה ומבריק.
  • נוסיף את האגוזים והקוקוס לקצף בתנועות קיפול עדינות, נעביר לתבנית בקוטר 24 ס"מ משומנת וניישר.
  • נאפה בחום של 170 מעלות למשך 30 דקות בערך ואז נצנן.
  • נעבור להכנת שכבת מוס השוקולד - נמיס את השוקולד והחמאה יחד בפולסים במיקרוגל. ואז נוסיף את הרום ונערבב.
  • נחמם את החלב בקלחת. בינתיים בעזרת מטרפה ידנית נערבב בקערה את החלמונים, 2 כפות סוכר גדושות ואינסטנט פודינג שוקולד. כשהחלב כבר מגיע לסף רתיחה לצקת ממנו כרבע כוס בזרם דק לתערובת החלמונים (בערבוב מהיר), ואז יוצקים הכל חזרה לקלחת, ונמשיך לערבב על אש קטנה רק עד להסמכה, ואז נוריד מהאש.
  • נקפל את תערובת החלמונים והפודינג בתערובת השוקולד ונעביר לקערה גדולה.
  • בנפרד נקציף את השמנת המתוקה עם 2 כפות סוכר גדושות. נוסיף בהדרגה את הקצפת לקערת השוקולד בתנועות קיפול.
  • לצקת את המוס על שכבת המרנג שבתבנית וניישר. נכניס למקרר להתייצבות (אפשר גם להכניס למקפיא כשעה - מתייצב מהר יותר).
  • נעטר את העוגה איך שאוהבים.
נסית את המתכון ואהבת אותו? כתבו לנו חוות דעת עליו בתגובות למטה ואל תשכחו לדרג אותו! נשמח אם תשתפו אותו עם החברים ובני המשפחה.