Go Back
כרפס עם קציצות

כרפס עם קציצות

עם טעם עמוק ורוטב משגע
ציון 4.50 על ידי 2 דירוגים
באדיבות: אורה ארגוב

המצרכים

  • 1 קורט פלפל שחור גרוס
  • ¼ כפית תבלין לקציצות ראס אל חנות
  • ½ יחידה לימון פרוס
  • ½ קילו בשר טחון
  • 3 כף קמח מצה
  • 2 יחידה עלי סלרי
  • 1 יחידה ביצה
  • 1 יחידה כרפס סלרי ראש גדול
  • 1 יחידה בצל מטוגן
  • 1 קורט אגוז מוסקט
  • 1 כפית כרכום
  • 2 כפות שמן
  • 1 כפית מלח
  • ½ כוס מי סודה
  • 1 כף כורכום לתיבול הרוטב
  • 3 כפות שמן
  • 1 כף מרק עוף
  • 1 קורט פלפל שחור גרוס

אופן ההכנה

  • קודם יוצרים קציצות - מערבבים יחד את הבשר טחון עם קמח מצה, ביצה, בצל מטוגן חתוך דק, 2 כפות שמן, וחצי כוס מי סודה מבקבוק. מתבלים עם מלח, פלפל, ראס אל חנות, וכפית כורכום. מערבבים היטב ונותנים מנוחה של 15 דקות.
  • לאחר מכן יוצרים קציצות בעזרת ידיים משומנות.
  • מקלפים ראש גדול של סלרי וחותכים את הגבעולים לחתיכות בינוניות ביחד עם 2 עלים קצוצים.
  • שמים בסיר לבישול עם 3 כוסות מים, כף כרכום, ו-4 כפות שמן, ומבשלים עד כמעט רכות. לאחר מכן מוסיפים מלח, פלפל גרוס, ומיץ מחצי לימון.
  • לשים קציצות מעל ומבשלים. מוסיפים חצי לימון פרוס דק מעל, ואז להוסיף כף מרק עוף ולהמשיך לבשל על להבה נמוכה עד גמר הנוזלים.
נסית את המתכון ואהבת אותו? כתבו לנו חוות דעת עליו בתגובות למטה ואל תשכחו לדרג אותו! נשמח אם תשתפו אותו עם החברים ובני המשפחה.