Go Back
לחם לפסח

לחם לפסח בקערה אחת

מרקם חלומי עם המון אגוזים וצימוקים
עדיין אין דירוגים
באדיבות: אילנית בניזרי

ציוד

כוס חד פעמית לשתייה קרה
תבנית אינגליש קייק מרופדת

המצרכים

  • 1 כוס טחינה גולמית
  • 4 ביצים L
  • 1 כפית אבקת אפייה
  • ¾ כוס אגוזי מלך טחונים (אפשר שקדים לא קלויים טחונים)
  • ½ כוס אגוזי מלך קצוצים
  • 1 כוס צימוקים
  • ¼ כפית מלח
  • 2 כפות סילאן טבעי
  • 2 כפות שומשום חום אפשר לבן

אופן ההכנה

  • לקערה מכניסים את הביצים, טחינה, סילאן, והמלח וטורפים במטרפה ידנית.
  • לאחר מכן מוסיפים את האגוזים הטחונים, אגוזים קצוצים (להשאיר קצת לקישוט מעל הלחם), 2 כפות שומשום חום, אבקת אפייה, וצימוקים, וטורפים הכל ביחד.
  • מעבירים לתבנית אינגליש קייק מרופדת בנייר אפייה, מפזרים שומשום חום ואגוזים קצוצים מעל.
  • מכניסים לאפייה פס עליון ותחתון על חום 170 מעלות למשך 35 דקות בערך או עד שנועצים שיפוד עץ במרכז הלחם ויוצא יבש.
  • שולפים את הלחם בעזרת הנייר אפייה ומניחים להצטנן על רשת תנור
  • ניתן להמיר אגוזים בשקדים טחונים ...צימוקים לא חייב ..ניתן להמיר בפרי מיובש אחר..ניתן להוסיף גרעיני חמניה או כל דבר שתירצו

הערות וטיפים

סרטון אופן הכנה:
נסית את המתכון ואהבת אותו? כתבו לנו חוות דעת עליו בתגובות למטה ואל תשכחו לדרג אותו! נשמח אם תשתפו אותו עם החברים ובני המשפחה.