נערבב יחד בקערה את הקמח מצה,קמח תפוחי אדמה ומלח, ואז נוסיף את המים הפושרים בהדרגה ותוך כדי ערבוב בעזרת מטרפה ידנית.
נוסיף שמן וביצים, ונמשיך לטרוף עד לקבלת מרקם חלק. נעביר את הבלילה דרך מסננת.
נחמם על הגז מחבת מיוחדת לבלינצ'ס (אם יש רצוי אפילו שתיים להכנה מהירה יותר) ונשמן מעט לפעם הראשונה. נרים את המחבת ויוצקים את הבלילה בעזרת מצקת, בתנועת סיבוב מהירה נכסה את פני המחבת. בבלילה, מטים לצד ואת השארית לצקת חזרה לקערה.
נשהה את המחבת עם הבלילה כדקה על הגז על אש בינונית (אין צורך להפוך). עושים כך עם שאר הבלילה, כאשר מדי פעם נערבב את הבלילה בעזרת המצקת ורצוי לצנן מעט את המחבת לפני שיוצקים שוב מהבלילה.
עורמים את העלים על צלחת.
נכין את המלית - נאדה ונפורר את הבשר על מחבת (ציפוי טפלון/קרמי). ברגע שהבשר משנה את הצבע שלו נוסיף את הבצל, שום, תבלינים, ופטרוזיליה בסוף
נמשיך לאדות עד ריכוך הבצל ואז נצנן.
נמלא את העלים במלית הבשר (בערך כף גדושה), נגלגל ונטגן (עם כרבע כוס שמן).
אפשר גם לאפות - להניח על נייר אפייה מעט משומן,נמרח מעל מעט שמן (אפשר גם בתרסיס שמן) ונאפה בחום של 180 מעלות למשך רבע שעה בערך, עד הזהבה.
לאחר שמגלגלים את העלים בבשר אפשר גם להקפיא (לפני טיגון מפשירים היטב).