Go Back
בלינצ'ס לפסח

בלינצ\'ס לפסח במלית בשר

במרקם חלומי וטעם משגע
עדיין אין דירוגים
באדיבות: מאיה פפיסמדוב

ציוד

מחבת מיוחדת לבלינצ'ס

המצרכים

  • 1 ¼ כוסות קמח מצות דק
  • 3 כפות גדושות קמח תפוחי אדמה
  • 4 ביצים L
  • 1 כפית מלח (לפי הטעם)
  • 3 כפות שמן קנולה
  • 4 כוסות מים פושרים

מלית הבשר:

  • 700 גרם בשר בקר טחון
  • 1 בצל (קצוץ דק)
  • 2 שיני שום (כתושות)
  • 1 כפית פלפל שחור גרוס
  • 1 כפית גדושה פפריקה מתוקה בשמן
  • 1 כפית כוסברה מיובשת
  • קורט פלפל צ'ילי
  • 1 כפית בהרט
  • 1 כפית מלח (לפי הטעם)
  • ¼ צרור פטרוזיליה (קצוצה)

אופן ההכנה

  • נערבב יחד בקערה את הקמח מצה,קמח תפוחי אדמה ומלח, ואז נוסיף את המים הפושרים בהדרגה ותוך כדי ערבוב בעזרת מטרפה ידנית.
  • נוסיף שמן וביצים, ונמשיך לטרוף עד לקבלת מרקם חלק. נעביר את הבלילה דרך מסננת.
  • נחמם על הגז מחבת מיוחדת לבלינצ'ס (אם יש רצוי אפילו שתיים להכנה מהירה יותר) ונשמן מעט לפעם הראשונה. נרים את המחבת ויוצקים את הבלילה בעזרת מצקת, בתנועת סיבוב מהירה נכסה את פני המחבת. בבלילה, מטים לצד ואת השארית לצקת חזרה לקערה.
  • נשהה את המחבת עם הבלילה כדקה על הגז על אש בינונית (אין צורך להפוך). עושים כך עם שאר הבלילה, כאשר מדי פעם נערבב את הבלילה בעזרת המצקת ורצוי לצנן מעט את המחבת לפני שיוצקים שוב מהבלילה.
  • עורמים את העלים על צלחת.
  • נכין את המלית - נאדה ונפורר את הבשר על מחבת (ציפוי טפלון/קרמי). ברגע שהבשר משנה את הצבע שלו נוסיף את הבצל, שום, תבלינים, ופטרוזיליה בסוף
  • נמשיך לאדות עד ריכוך הבצל ואז נצנן.
  • נמלא את העלים במלית הבשר (בערך כף גדושה), נגלגל ונטגן (עם כרבע כוס שמן).
  • אפשר גם לאפות - להניח על נייר אפייה מעט משומן,נמרח מעל מעט שמן (אפשר גם בתרסיס שמן) ונאפה בחום של 180 מעלות למשך רבע שעה בערך, עד הזהבה.
  • לאחר שמגלגלים את העלים בבשר אפשר גם להקפיא (לפני טיגון מפשירים היטב).
נסית את המתכון ואהבת אותו? כתבו לנו חוות דעת עליו בתגובות למטה ואל תשכחו לדרג אותו! נשמח אם תשתפו אותו עם החברים ובני המשפחה.