Go Back
עוגת תפוחים

עוגת תפוחים כשרה לפסח

לחה ועסיסית עם טעם מסחרר
ציון 5 על ידי דירוג אחד
באדיבות: סיגלית ימין

ציוד

תבנית עגולה מספר 26

המצרכים

למלית:

  • 1 ‏ק״ג ‏תפוחי עץ ‏קלופים פרוסים לפרוסות (כ-8 תפוחים - מועדף רק מזן סמיט)
  • ¾ כוס סוכר
  • מיץ ‏לימון‏ מלימון אחד
  • 1 כפית קינמון

לבצק ‏תחתית כיסוי:

  • 1 ½ כוסות ‏קמח מצה
  • ½ כוס קמח ‏תפוחי אדמה
  • 1 כוס ‏סוכר
  • 1 כוס שמן
  • 6 ביצים

לציפוי:

  • 1 כוס ‏אגוזי מלך קצוץ גס
  • סירופ ‏מייפל

אופן ההכנה

  • בקערה נערבב את ה‏תפוחים, סוכר, קינמון, ומיץ לימון, ואז נניח בצד ל-20 דקות עד הרכבת העוגה.
  • בקערת המיקסר, ננפה את הקמח תפוחי אדמה ואת הקמח מצה, ואז נוסיף סוכר ונערבב. לאחר מכן ‏נוסיף שמן ו‏ביצים ואז מעבדים עד שמקבלים בצק רך ונעים מאוד. מניחים בצד כדי שהנוזלים ייספגו.
  • נרכיב את העוגה‏ בתבנית עם נייר אפיה משומנת - ‏נשטח מחצית מהבצק ואז נשטח מעל ‏את מלית התפוחים, ולאחר מכן מניחים ‏את שאר הבצק מעל מלית ‏התפוחים.
  • נפזר מעל לעוגה את האגוזים קצוצים גס ומכניסים לאפייה בחום 180 מעלות למשך שעה ורבע בדוק ‏עד שהבצק זהוב. ‏
  • לאחר אפייה וכ‏שהעוגה מוכנה, שופכים מייפל סירופ מעל.
נסית את המתכון ואהבת אותו? כתבו לנו חוות דעת עליו בתגובות למטה ואל תשכחו לדרג אותו! נשמח אם תשתפו אותו עם החברים ובני המשפחה.