Go Back
עוגת שוקולד קוקוס 

עוגת שוקולד קוקוס לפסח (פרווה)

עסיסית, מתוקה, וטעימה ברמות
ציון 4 על ידי 3 דירוגים
באדיבות: שירן חדד (מתכון מקורי סיגל פרץ ברמר)

ציוד

תבנית 26
כוס חד פעמית לשתייה קרה

המצרכים

לבסיס:

  • 4 ביצים מופרדות
  • ½ כוס קקאו
  • 1 כוס סוכר
  • 1 שקית אבקת אפייה

לקרם קוקוס:

  • 2 ¾ כוסות קוקוס
  • 1 כוס חלב קוקוס
  • 1 כוס סוכר
  • 75 גרם מחמאה

לציפוי:

  • 120 גרם שוקולד מריר
  • 2-3 כפות חלב קוקוס
  • 1 כפית מחמאה

אופן ההכנה

  • נתחיל בהכנת הבסיס - נקציף את החלבונים וכוס סוכר לקצף יציב.
  • לאחר מכן נערבב את החלמונים עם אבקת האפייה, ונקפל לתוך הקצף.
  • נוסיף גם את הקקאו (רצוי להעביר דרך מסננת קודם שלא יהיו גושים בתערובת), ונערבב בעדינות עד לקבלת בלילה חלקה.
  • נחמם תנור לחום של 180 מעלות. ניצוק את הבסיס לתבנית משומנת, ונאפה למשך 25 דקות בערך, עד שקיסם יוצא יבש.
  • נקרר. העוגה צונחת וזה בסדר.
  • נכין קרם קוקוס - נשים את כל החומרים בסיר קטן על אש בינונית, ונערבב עד שהמחמאה נמסה. נצנן מעט, ואז נמרח על הבסיס הקר.
  • נכין את הציפוי - נמיס במיקרוגל או בסיר כפול את השוקולד עם המחמאה וחלב קוקוס, עד שנוצרת תערובת חלקה. נצפה את העוגה בשוקולד ונקרר לילה במקרר.
נסית את המתכון ואהבת אותו? כתבו לנו חוות דעת עליו בתגובות למטה ואל תשכחו לדרג אותו! נשמח אם תשתפו אותו עם החברים ובני המשפחה.