Go Back
עוגת אגוזים

עוגת אגוזים פרווה לפסח

עסיסית ולחה בטעם מדהים
ציון 4.20 על ידי 5 דירוגים
באדיבות: סוניה סאני בן הרוש

ציוד

2 תבניות מלבניות חד פעמיות בינוניות
כוס מידה אוניברסלית (או כוס לשתייה חמה)

המצרכים

  • 6 חלבונים (לבן)
  • קורט מלח
  • 6 חלמונים (צהוב)
  • 1 כוס סוכר
  • 1 כפית תמצית וניל
  • ½ כוס שמן
  • 1 כוס מים פושרים
  • ¾ כוס קורנפלור
  • ¾ כוס קמח מצה דק
  • 1 שקית אבקת אפיה
  • 1 כוס אגוזי מלך טחונים (100 גרם בערך)

להרטבת העוגה:

  • 1 כוס מים חמימים מהולים עם כפית נס קפה

לקצפת:

  • 1 מיכל קצפת צמחית במתיקות מעודנת
  • 1 אינסטנט פודינג וניל
  • ½ כוס מים

לקישוט:

  • שוקולד מריר מגורד
  • אגוזי מלך קצוצים

אופן ההכנה

  • במיקסר נקציף את החלבונים (לבן) עם קורט מלח לקבלת קצף יציב ואז נעביר לקערה אחרת.
  • בקערה של המיקסר נשים כעת את ה-6 חלמונים (צהוב) ונקציף עם הסוכר שנוסיף בהדרגה, עד לקבלת בלילה תפוחה.
  • ננמיך מהירות ונוסיפים את הכפית תמצית וניל ,שמן ומים ואז נמשיך להקציף באיטיות.
  • נוסיף את כל החומרים היבשים: אגוזים, קורנפלור, אבקת אפיה וקמח מצות ונקציף רק עד קבלת בלילה אחידה.
  • נפסיק פעולת המיקסר ונקפל פנימה בעדינות את קצף החלבונים לבלילה אחידה וחלקה.
  • נחלק את הבלילה לשתי התבניות מרופדות בנייר אפייה ומשומנות ספריי שמן, ונאפה כל אחת עד שקיסם יוצא יבש, בערך 25 דקות כל אחת.
  • נצנן היטב.
  • נכין את קרם - נקציף קצפת צמחית עם פודינג וניל ומים לקצפת יציבה.
  • נתחיל להרכיב את העוגה - נחלץ את ה-2 העוגות שהכנו מנייר האפייה ונעביר עוגה אחת לתחתית תבנית מלבנית חד פעמי חדשה, נרטיב את העוגה עם חצי כוס מים חמימים מהולים עם חצי כפית נס קפה ואז נמרח מחצית מהקרם.
  • נכסה עם העוגה השניה שגם אותה נרטיב עם החצי כוס שנותרו ונמרח מעליה את הקרם שנותר.
  • נקשט בשוקולד מריר מגורד ואגוזים קצוצים.
נסית את המתכון ואהבת אותו? כתבו לנו חוות דעת עליו בתגובות למטה ואל תשכחו לדרג אותו! נשמח אם תשתפו אותו עם החברים ובני המשפחה.