Go Back
לאפה ביתית

לאפה ביתית כשרה לפסח

עם גמישות ורכות מופלאה וטעם מענג
ציון 4 על ידי דירוג אחד
באדיבות: ירדנה ג'נאח
Advertisements

המצרכים

  • 2 שקיות (700 גרם קמח כשר לפסח למאפים ללא גלוטן (השקית בצבע כחול לבן))
  • 1 כף סוכר
  • 1 כפית מלח
  • 1 כף שמן
  • 2 ½ - 2 ¾ כוסות חד פעמיות לשתייה קרה עם מים חמימים (יוצא בין 450 ל-500 מ"ל סה"כ)
Advertisements

אופן ההכנה

  • למעבד מזון (או ביד) מוסיפים את כל החומרים מחוץ למים ומערבבים, ואז בהדרגה מוסיפים את המים עד לקבלת לבצק.
  • על משטח מקומח מעבדים את הבצק קלות, ואז מחלקים את הבצק לכדורים ומתפיחים כל כדור למשך 5-10 דקות.
  • משמנים מחבת (רק טפלון להצלחה!) עם מעט שמן ומנגבים עם נייר סופג רק בפעם הראשונה. אין צורך ביותר שמן לאחר מכן.
  • פותחים כל כדור לגודל הרצוי, ומניחים על מחבת חמה למשך דקה ואז להפוך. מכסים כל לאפה מוכנה במגבת עד שמסיימים את הטיגון לכל הלאפות.
Advertisements

הערות וטיפים

סרטון אופן הכנה:
נסית את המתכון ואהבת אותו? כתבו לנו חוות דעת עליו בתגובות למטה ואל תשכחו לדרג אותו! נשמח אם תשתפו אותו עם החברים ובני המשפחה.