Go Back
+ servings
קציצות עם תפוחי אדמה

לביבות תפוחי אדמה פריכות ומשגעות

מתכון ללביבות תפוחי אדמה מטוגנות שתמיד יוצאות פריכות ופציחות מבחוץ ורכות ומנחמות מבפנים.
ציון 4.45 על ידי 20 דירוגים
כמות 30 יחידות
באדיבות: אילנית בניזרי

ציוד

מידה: כוס חד פעמית לשתייה קרה
מחבת לטיגון

המצרכים

  • 4 תפוחי אדמה
  • 1 בצל
  • 4 ביצים (טרופות)
  • ½ צרור פטרוזיליה (קצוצה)
  • 2 כוסות פירורי לחם (רגילים )

אופן ההכנה

  • מרתיחים את התפוחי אדמה עד לריכוך, ומועכים לפירה.
  • מגרדים בצל (אין צורך לסנן נוזלים), מוסיפים פטרוזיליה קצוצה, מעט כורכום, מלח, פלפל שחור, וכפית מרק עוף פרווה.
  • לאחר מכן מוסיפים את הפירורים והביצים הטרופות חצי כוס מים, מערבבים ביד היטב אם נדבק בידיים פשוט מרטיבים את הידיים וממשיכים לערבב.
  • מחממים שמן עמוק, יוצרים כדורים עם ידיים רטובים (מניחים ליד קערה עם מים זה יותר נוח), משטחים את הכדור בכף היד ומטגנים בלהבה בינונית עד להזהבה משני הצדדים.
  • ניתן לצפות בפירורי לחם מוזהבים עם שומשום.

הערות וטיפים

הפירורי לחם רגילים - לא מוזהבים, ולא קמח לבן! בפסח אפשר קמח מצה.
נסית את המתכון ואהבת אותו? כתבו לנו חוות דעת עליו בתגובות למטה ואל תשכחו לדרג אותו! נשמח אם תשתפו אותו עם החברים ובני המשפחה.